Jenever, Dutch Gin, wint wereldwijd aan populariteit

0
Jenever, Dutch Gin, wint wereldwijd aan populariteit
Jenever, Dutch Gin, wint wereldwijd aan populariteit

Jenever, Dutch Gin, wint wereldwijd aan populariteit

Jenever, ook wel bekend als Dutch Gin, is een traditionele gedistilleerde drank die zijn oorsprong vindt in Nederland en België.

De drank wordt gemaakt van granen, zoals gerst, rogge en maïs, en daar worden jeneverbessen en andere kruiden en specerijen aan toegevoegd.


Zie hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


De geschiedenis van jenever gaat terug tot de 16e eeuw, toen Nederlandse distillateurs begonnen te experimenteren met het distilleren van moutwijn met kruiden en specerijen.

Dit deden ze om de smaak te verbeteren en de houdbaarheid te verlengen. Jenever werd al snel populair en verspreidde zich over Europa en later ook naar andere delen van de wereld.

In Nederland wordt jenever nog steeds veel gedronken en is het een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Het is een veelzijdige drank die op verschillende manieren kan worden genoten, van puur tot in cocktails.

Jenever wordt ook gedronken als aperitief of digestief en is ook populair als ingrediënt in cocktails, zoals de klassieke cocktail de Gin & Tonic. Jenever heeft een alcoholpercentage van rond de 35% en moet met mate worden gedronken.


De herwaardering van ambachtelijke en lokale producten

De opkomst van ambachtelijke en lokale producten heeft de populariteit van jenever in het buitenland gestimuleerd.

Tegenwoordig zijn vele mensen wereldwijd op zoek naar authentieke en traditionele producten en jenever past perfect in dit plaatje. Bovendien is er een groeiende interesse in klassieke cocktails, waar jenever vaak de basis van vormt.

In de Verenigde Staten is er een toenemende belangstelling voor jenever, vooral in cocktailbars en restaurants.

In steden als New York en San Francisco zijn er tal van bars die jenever op de kaart hebben staan en sommige producenten uit Nederland en België hebben ook voet aan de grond gekregen in de Amerikaanse markt.

Ook in andere delen van de wereld neemt de populariteit van jenever toe. In Groot-Brittannië wordt het vaak gepresenteerd als een alternatief voor gin en er zijn ook Britse producenten die jenever maken.

In Scandinavië is jenever populair als onderdeel van de traditie van het “aquavit drinken” en in Duitsland wordt het vooral gewaardeerd vanwege de rijke smaak en de diversiteit aan stijlen.

Kortom, de populariteit van jenever is in opkomst in het buitenland. De verwachting is ook dat deze trend zich zal voortzetten. Het authentieke karakter en de rijke smaak van jenever zijn eigenschappen die steeds meer consumenten waarderen.

Nederlandse producenten spelen hier op in door innovatieve nieuwe smaken en stijlen te introduceren. Jenever is dus niet alleen een drank met een rijke geschiedenis, maar ook een drank met een veelbelovende toekomst.


Geef een reactie