Jesse Remmers

1
Jesse Remmers
Jesse Remmers

Jesse Remmers

Jason Franklin Remmers
(Vinkeveen, 31 mei 1968)

Remmers, in pers vaak aangeduid als Jesse R., wordt verdacht van zeven liquidaties, onder andere de liquidatie van drugshandelaar Kees Houtman samen met Peter La Serpe en kroegbaas Thomas van der Bijl. Remmers wordt vervolgd in het grote liquidatieproces Passage. Remmers leert La Serpe in het begin van de jaren 90 kennen in het Huis van Bewaring Wolvenplein te Utrecht. La Serpe heeft aan de politie bekend dat hij samen met Remmers op 2 november 2005 Kees Houtman heeft doodgeschoten nabij zijn villa in Osdorp.

Jesse Remmers

Het Passage-proces begint met de inhoudelijke behandeling in 2008. Hij wordt als verdachte van deze moorden in februari 2007 opgepakt in Marokko. Na een detentie onder zeer slechte omstandigheden wordt Remmers uiteindelijk uitgeleverd aan justitie in Nederland. Volgens de rechtbank is Jesse R. is betrokken bij zes moorden en een aantal pogingen daartoe (Bron: Nu.nl, 29 januari 2013).

De rechtbank zegt dat hij van jongs af aan naar een carrière in de criminaliteit streefde. In het Passage-proces wordt hij bijgestaan door mrs. Sander Janssen en Robert Malewicz. Remmers wordt op 29 januari 2013 veroordeeld tot levenslang.

Of Remmers wel die gewetenloze hitman is, daaraan wordt getwijfeld door de Hilversumse crimineel George van Dijk: ‘Jesse krijgt te veel toegeschoven, daar durf ik m’n klauw voor in het vuur te steken.  Jesse heeft moeten vechten om te overleven en ik heb er heel wat traantjes over vergoten met Greg, zijn vader. Kijk, ik zal niet zeggen dat Jesse helemaal onschuldig is. Maar ik denk toch niet dat hij al die mensen koelbloedig heeft doodgeschoten. Ik denk dat hij een straf à la dertig jaar verdient. Niet levenslang.’ Van Dijk en Remmers lagen samen in het ziekenhuis toen die na een overval elf politiekogels in zijn lijf had gekregen. (Bron: Leidsch Dagblad: 4 november 2014)


 

Boek:

Moordgasten, Het ontspoorde leven van Peter la S. en Jessy R., Bram Endedijk en Enzo van Steenbergen,Just Publishers, ISBN:: 9789089752413, 1e druk 2013


1 REACTIE

  1. […] Het ontspoorde leven van Peter la S. en Jessy R. […]

Reacties zijn gesloten.