, , ,

Kaas en wijn verminderen kans op Alzheimer zegt onderzoek

Kaas en wijn verminderen kans op Alzheimer

Kaas en wijn verminderen kans op Alzheimer

Ga maar lekker los op de kaas en wijn. Kaas en wijn verminderen de kans dat je Alzheimer tegen zal ontmoeten laat dit smakelijke onderzoek zien. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Kaas en wijn verminderen kans op Alzheimer


Onderzoekers uit de VS bestudeerden de voeding van bijna 1.800 Britten gedurende 10 jaar. Ze vergeleken met tests de cognitieve bekwaamheid van de deelnemers in de loop van de tijd.

Daarbij moesten de proefpersonen bijhouden wat ze aten. Dit om voedingsmiddelen te identificeren die mogelijk gunstige effecten hebben.


Zie hier Top10 grootste champagnemerken ter wereld 2022.


Bepaalde voedingsmiddelen, waaronder ook lamsvlees, lijken de hersenen te helpen beschermen. Ze waarschuwen overigens wel dat een dieet met te veel zout schadelijk kan zijn


Wist je dat veel dutten gerelateerd is aan Alzheimer.


Kaas, wijn en lamsvlees

Regelmatig kaas eten, één keer per week lamsvlees en dagelijks een glas rode wijn drinken kan de ziekte van Alzheimer is genoeg. Dit kan de leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang helpen voorkomen, concludeert de studie.

Ze ontdekten dat een gezonden levensstijl de beste manier is om het risico op dementie te verminderen. Dit, in combinatie met voedsel dat de hoeveelheid eiwitten in de hersenen verhoogt om deze te beschermen.


Afhankelijk van de genetische factoren die je bij je hebt, lijken sommige individuen beter beschermd te zijn tegen de gevolgen van Alzheimer. Dit terwijl andere een groter risico lijken te lopen

Auteur en neurowetenschapper Brandon Klinedins


Zie hier de top 10 beste boeken over geheugenverlies volgens The Guardian.


Ze waarschuwen ook dat het risico op Alzheimer kan worden verhoogd. Natuurlijk zijn er mensen die al vatbaar zijn voor de ziekte van Alzheimer, maar te veel zout eten is een katalysator.


Logisch toch? Hoger opgeleide mensen met dementie minder kans op detectie.


Het team ontdekte dat van de verschillende soorten voedsel die door de deelnemers werden geconsumeerd, kaas de sterkste relatie heeft met het voorkomen van cognitieve achteruitgang. Dit effect is ook te zien bij proefpersonen in de latere jaren van hun leven.


Zie hier de Top 10 landen die de meeste wijn drinken 2022.


Geen room en cheddar

Eerdere studies hebben soortgelijke effecten laten zien. Magere kaas zoals mozzarella en bepaalde andere zuivelproducten zoals yoghurt zijn goed voor je cognitieve gezondheid. Dit terwijl room en cheddar het schadelijkst zijn.


Zie hier de top 10 beste sporten om vet te verbranden.


Bron en meer informatie: Klinedinst, Brandon S, Le Scott T., Larsen, Brittany et al.: Genetic Factors of Alzheimer’s Disease Modulate How Diet is Associated with Long-Term Cognitive Trajectories: A UK Biobank Study, Journal of Alzheimer’s Disease, vol. 78, no. 3, pp. 1245-1257, 2020


Zie hier de Top 50 duurste wijnen ter wereld 2022.