Kinderen floreren bij sterke familieband zegt onderzoek

0
Kinderen floreren bij sterke familieband zegt onderzoek
Kinderen floreren bij sterke familieband zegt onderzoek

Kinderen floreren bij sterke familieband

Kinderen met sterke familiebanden hebben een grote kans om te floreren in het leven. Dit blijkt uit een nieuwe studie. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over opvoeding op deze website.


Kinderen floreren bij sterke familieband


Vele onderzoeken hebben al aangetoond dat sterke familiebanden de kans op slechte gevolgen bij kinderen. Het gaat dan om het verkleinen van risicovol gedrag zoals drugsmisbruik. Deze studie laat juist zien wat de positieve resultaten kunnen zijn.


Zie hier de top 10 duurste Rolex horloges ter wereld.


Onderzoekers ondervroegen meer dan 37.000 kinderen in 26 landen. Ze ontdekten dat adolescenten die aangaven een goede band met hun familie te hebben, ook meldden dat ze succes hadden in het leven. De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics, omvatte kinderen van 11 tot 13 jaar oud die tussen 2016 en 2019 zijn ondervraagd.


Zie hier de top 10 diepste oceanen ter wereld.


De gegevens zijn verzameld in Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika via de International Survey of Children’s Well-Being, een onderzoek ondersteunt door de Jacobs Foundation. Dit is een in Zürich gevestigde organisatie die zich richt op het verstrekken van wetenschappelijk onderbouwde kennis om kinderen te helpen slagen.


Wist je dat mensen in steden even behulpzaam zijn als op platteland.


De gezinsband is bepaald door een gemiddelde score van vijf categorieën. Dit zijn zorg, ondersteuning, veiligheid, respect en participatie. De essentie van familieband is dat kinderen het gevoel hebben dat ze thuis worden geaccepteerd en gekoesterd. Hierdoor kunnen ze leren wat hun sterke en zwakke punten zijn in een veilige omgeving. Dit terwijl ze hun identiteit opbouwen.


Zie hier de top 10 sterkste dranken ter wereld.


Bijna 50 procent meer kans om te floreren

Volgens de studie hadden kinderen met de meeste familieband meer dan 49% meer kans om te floreren in vergelijking met kinderen met de laagste familieband.

De hoogste scores voor zowel gezinsband als bloei kwamen van kinderen die zeiden dat ze bij beide ouders woonden. Verder hebben deze kids genoeg te eten en de familie maakt zich nooit zorgen over financiën.

Hoe de familieband te versterken?

‘Een geweldige kans om familiebanden te versterken is rond de eettafel.’, vertelt onderzoeker Whitaker. Volwassenen moeten een omgeving creëren waarin kinderen zich op hun gemak voelen om vrijuit te spreken. Terwijl ze praten, moeten volwassenen laten zien dat ze oprechte interesse hebben in wat hun kinderen zeggen en proberen het oordeel op te schorten.


de top 10 populairste cocktails ter wereld.


Bron en meer informatie: Robert C. Whitaker, Tracy Dearth-Wesley et al: Family Connection and Flourishing Among Adolescents in 26 Countries in Pediatrics, 16 mei 2022


Zie hier: wat is er nodig voor een succesvolle opvoeding van kinderen?


Geef een reactie