Klein beetje bewegen maakt al gelukkiger

Klein beetje bewegen maakt al gelukkiger
Klein beetje bewegen maakt al gelukkiger

Klein beetje bewegen maakt al gelukkiger

Nieuwe Brits onderzoek toont aan dat zelfs een klein beetje lichamelijke activiteit een positief effect kan hebben op je gevoel van geluk. Je hoeft echt geen marathon te rennen, alle kleine beetjes helpen. Dat zeggen in ieder geval de universiteiten van Cambridge en Essex in het grootste smartphone onderzoek ooit. Lees meer…

Klein beetje bewegen maakt al gelukkiger
Klein beetje bewegen maakt al gelukk

Klein beetje bewegen maakt al gelukkiger

In het onderzoek werd de relatie werd de relatie tussen fysieke activiteit en geluk bestudeerd. Natuurlijk is in eerder onderzoek de relatie tussen lichaamsbeweging en geluk al aangetoond. Maar de meerderheid van deze onderzoeken gaan gaan vaak over kleine aantallen deelnemers. In deze nieuwe studie zijn de gegevens verzameld van meer dan 10.000 mensen die hun ‘stemmingen’ bijhielden via een app op de telefoon in combinatie met de data hun lichamelijke activiteiten.

Bovendien werd aan de deelnemers ook gevraagd door middel van twee korte onderzoeken, gedurende de dag, vragen te beantwoorden over hun emotionele toestand en of ze zich energievol of juist slaperig voelden. De resultaten toonden aan dat er niet heel veel lichamelijke activiteit nodig was om het niveau van geluk te verhogen. Zelfs een beetje rondlopen, toch niet een heel intensieve vorm van fysieke activiteit, kan kan het emotioneel welzijn van een individu verhogen, ongeacht het basisniveau van geluk.

“Onze gegevens tonen aan dat gelukkige mensen in het algemeen meer fysiek actief zijn.” zegt onderzoeker en auteur Dr. Jason Rentfrow van het Cambridge Department of Psychology, “Maar onze analyses geven ook aan dat periodes van fysieke activiteit leiden tot een positieve stemming, ongeacht de proefpersonen. Het enige wat je moet doen is regelmatig lichte lichamelijke activiteiten ondernemen gedurende de dag.”¬†De precieze resultaten zijn te vinden in het tijdschrift PLoS ONE.

Bron en meer informatie: Neal Lathia, Gillian M. Sandstrom, Cecilia Mascolo, Peter J. Rentfrow: Happier People Live More Active Lives: Using Smartphones to Link Happiness and Physical Activity, PLOS One, 4 januari 2017