Knoflook eten verbetert geheugen (bij muizen dan in ieder geval…)

0
Knoflook eten verbetert geheugen
Knoflook eten verbetert geheugen

Knoflook eten verbetert geheugen blijkt uit onderzoek bij muizen

Pak vanavond nog maar een broodje shoarma met extra knoflooksaus, want dat is goed voor je geheugen. Dat is wat wetenschappers van de Universiteit van Louisville vonden na wat testjes met oude en jonge muizen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over interessante artikelen over gezondheid op deze website…


Knoflook eten verbetert geheugen
Knoflook eten verbetert geheugen

Knoflook eten verbetert geheugen blijkt uit onderzoek bij muizen


De onderzoekers wilden weten of de organische verbinding in knoflook, allylmethylsulfide, kan helpen bij het voorkomen van achteruitgang van je geheugen. Allylmethylsulfide heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen en staat bekend om zijn ontgiftende werking.

In het laboratorium kregen 24 maanden oude muizen, dat is ongeveer een mensenleeftijd ergens tussen de 56 en 69 jaar, gedoseerd allylmethylsulfide. Vervolgens gingen ze het geheugen van deze muizen vergelijken met het geheugen van vier maanden oude muizen en 24 maanden oude muizen die dat spulletje niet toegediend kregen.

De muizen die allylsulfide gebruikten, bleken een beter korte en lange termijn geheugen te hebben dan de veel jongere muizen zonder de chemische knoflook. Ook hun darmflora zag er veel beter uit dan muizen van dezelfde leeftijd die deze stof niet gebruikten.


Our findings suggest that dietary administration of garlic containing allyl sulfide could help maintain healthy gut microorganisms and improve cognitive health in the elderly.

Dr. Jyotirmaya Behera, Universiteit van Louisville


Aanvullende experimenten lieten zien dat verminderde genexpressie van de neuronal-derived natriuretic factor (NDNF) in de hersenen waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de cognitieve achteruitgang.

Dit gen is onlangs ontdekt door de onderzoekers van de Universiteit van Louisville en is vereist voor geheugenconsolidatie voor de lange en de korte termijn. De onderzoekers ontdekten dat muizen die chemische stof allylmethylsulfide uit de knoflook tot zich namen, hogere niveaus van NDNF-genexpressie vertoonden.

Oftewel: allemaal aan de knoflook om Alzheimer te voorkomen!


Bron en meer informatie: Eureka Alert: Could eating garlic reduce aging-related memory problems?, 8 april 2019


Geef een reactie