, ,

Koffie verminderd kans op een hartaanval stevig zegt onderzoek

Koffie verminderd kans op een hartaanval stevig zegt onderzoek

Koffie verminderd kans op een hartaanval stevig zegt onderzoek

Heb je je eerste bakkie pleur al achterover geslagen? Nou wij wel! Zeker gezien het onderzoek van de University of York die toch wel een reputatie hoog hebben te houden.

Als zij zeggen dat de kans op een hartaanval serieus veel kleiner wordt, dan hoor je ons niet klagen. Lees meer over de voordelen van koffie en het gezond houden van je hart hier onder.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Koffie verminderd kans op een hartaanval stevig zegt onderzoek

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: mensen die al eens een hartaanval hebben mogen meemaken, hebben door het drinken van koffie wel 20% minder kans op een nieuwe hartaanval.

Dat vonden de onderzoekers van de universiteit van York na het bestuderen van 3.271 mensen, die al eens eerder met een hartaanval moesten ondergaan. Het is dan weer niet de bedoeling dat je gelijk sloten weglebberd van dit zwarte goud.


Wist je dat olijfolie het risico op hartziekte met 20% verlaagt!


Het gaat om zo’n één of twee kopjes per dag. Neem je die tot je, dan kun zowel de kans op een eerste als op een tweede hartaanval verkleinen. Er kan volgens de onderzoekers daarom maar één onverwoestbare conclusie zijn:

Drinking coffee habitually following AMI (acute myocardial infarction) was associated with a reduced risk of mortality.

Dan is het vervolgens wel fijn als er ook een verklaring komt voor dit statistische feitje. En dat blijkt  wat lastiger, dat durven de onderzoekers niet met zekerheid te stellen.

Het zou te maken moeten hebben met de werking cafeïne in combinatie met de andere stoffen die te vinden zijn in de koffiebonen.

Overigens zijn wij Nederlanders de grootste koffiedrinkers ter wereld, met 2,4 kopje per per persoon per dag. En dat is dus niet eens zo’n slechte gewoonte blijkt maar weer.


Zie hier de top 10 meest waarschijnlijke doodsdoorzaken.


Bron en meer informatie: O. Brown, V. Allgar, K.y. Wong: Coffee reduces the risk of death after acute myocardial infarction: a meta-analysis, PubMed, 16 juni 2016


Photo credit: cherylfoong via Foter.com / CC BY


Wist je dat koffiedrinkers ook langer leven zegt onderzoek.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie