Koffiedrinkers leven langer zegt onderzoek

0
Koffiedrinkers leven langer zegt onderzoek
Koffiedrinkers leven langer zegt onderzoek

Koffiedrinkers leven langer

Koffie drinken is gekoppeld aan lager sterfterisico, zegt deze studie. Uit het onderzoek blijkt dat degenen die matige hoeveelheden koffie dronken, zelfs met een beetje suiker, tot 30 procent minder kans hadden om te overlijden tijdens de onderzoeksperiode dan degenen die geen koffie dronken. Lees meer…


Zie hier 5 redenen waarom goede koffie op het werk noodzakelijk is.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Koffiedrinkers leven langer


De mensen die 1,5 tot 3,5 kopjes koffie per dag dronken, zelfs met een theelepel suiker, hadden tot 30 procent minder kans om te overlijden. Het ging om overlijden tijdens de onderzoeksperiode in vergelijking met de mensen die geen koffie dronken.


Opmerkelijk: kleur koffiekop grote invloed op smaak zegt onderzoek.


Degenen die ongezoete koffie dronken, hadden 16 tot 21 procent minder kans om te overlijden tijdens de onderzoeksperiode. De mensen die ongeveer drie kopjes per dag dronken, hadden het laagste risico op overlijden in vergelijking met niet-koffiedrinkers.


Zie hier suiker verpest je slaap.


Onderzoekers analyseerden koffieconsumptiegegevens van ruim 170.000 mensen die zijn verzameld van de UK Biobank. Dit is een grote medische database met gezondheidsinformatie van mensen uit heel Groot-Brittannië. Ze analyseerden demografische, levensstijl- en voedingsinformatie die was verzameld van meer dan 170.000 mensen in de leeftijd van 37 tot 73. Dit gedurende een periode van gemiddeld zeven jaar.


Ook aardig: denken aan koffie maakt je alerter!


Er zijn maar weinig zaken die de kans op sterfte met 30 procent verminderen. Ook kunnen andere leefstijlfactoren zijn die bijdragen aan dat lagere sterfterisico onder mensen die koffie drinken. Denk bijvoorbeeld aan een gezond dieet of je lichaam fysiek goed op orde houden.


Ook bijzonder: denken aan koffie maakt je alerter zegt onderzoek.


Bron en meer inormatie: Dan Liu, Zhi-Hao Li, Dong Shen, et al.: Association of Sugar-Sweetened, Artificially Sweetened, and Unsweetened Coffee Consumption With All-Cause and Cause-Specific Mortality, A Large Prospective Cohort Study in Annals of Internal Medicine, 31 mei 2022, https://doi.org/10.7326/M21-2977


Zie hier vijf redenen waarom goede koffie op het werk noodzakelijk is.


Geef een reactie