Land met het lekkerste eten ter wereld is Italië (de top 25)

Land met het lekkerste eten ter wereld is Italië
Land met het lekkerste eten ter wereld is Italië

Land met het lekkerste eten ter wereld is Italië

Heel erg verrassend is het misschien niet dat de pizzabakkers in het zuiden van Europa het lekkerste eten ter wereld maken. Maar het is wel leuk om 25 de landen met lekkerste eten ter wereld op een rijtje te zien staan. Onze stampotten doen het niet best.

Wij Nederlanders moeten het doen met een 33e plaats wereldwijd. Zie hier onder de de 24 andere landen die wel de top 25 wisten te halen als het gaat om lekker eten.


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


Land met het lekkerste eten ter wereld is Italië


De lijst is overigens niet samengesteld door deskundologen, maar door mensen zoals jij en ik. Mensen die gewoon van lekker eten houden.


De top 5 landen met het lekkerste eten ter wereld

1. Italië

Van de heerlijkste koffie tot de mooie kaas, pasta, pizza, Bruchetta, lasagne, ravioli en spaghetti. Te veel om op te noemen. Wij kunnen deze eerste plaats billijken.

2. Frankrijk

De Franse keuken is misschien net iets culinair verfijnder dan de Italiaanse. Zit net net een treetje hoger dan de misschien wat ordinairdere Italiaanse. Dit heeft alles van doen met ‘savoir vivre’, weten hoe goed te leven. Kaas, wijn de overheerlijkste spijzen!

3. India

Inmiddels beginnen gelukkig ook de Garam Masala’s, de curry’s, tandoori’s met rijst of met vers brood gegeten, de nan, in Nederland door te dringen. De keuken van India is zeker een kennismaking waardig, mocht je dat nog niet hebben gedaan.

4. Spanje

Wie kent er niet de paella, tortilla, jamón serrano, gazpacho, tortilla, tapas zoals patatas bravas en worsten zoals chorizo. Heerlijk toch?

5. Japan

De Janse keuken kan ook op steeds meer populariteit in Nederland rekenen. Van Anmitsu tot Sushi, je zou het inmiddels geproefd moeten hebben.


De top 6 tot en met 25 landen met het lekkerste eten ter wereld
6. Griekenland
7. Mexico
8. Duitslang
9. China
10. Thailand
11. Vietnam
12. Verenigde Staten
13. Libanon
14. Schotland
15. Turkije


Zie hier de Top 10 lekkerste gerechten uit België.


16. Rusland
17. Portugal
18. Wales
19. Zuid-Korea
20. België


Zie hier de Top 10 meest geliefde bestemmingen 2022.


21. Verenigd Koninkrijk
22. Zwitserland
23. Canada
24. Engeland
25. Hong Kong


Bron en meer informatie: www.ranker.com