, , , ,

Wat zijn de landen met de hoogste staatsschuld? Een top 10

Wat zijn de landen met de hoogste staatsschuld?

Wat zijn de landen met de hoogste staatsschuld?

Kijk, op zich maakt het allemaal niet zo veel uit hoeveel geld je als land hebt geleend. Deze top 10 bestaat uit landen waar mensen gewoon nog iedere dag te eten en te drinken hebben. Er zijn landen met minder staatsschuld waar mensen het slechter hebben. De cijfertjes komen van de Wereldbank. En oh ja, ook wij staan in deze lijst met landen met landen met de hoogste staatsschuld.


Wat zijn de landen met de hoogste staatsschuld? Een top 10

De top lijst betreft het bedrag van de schuld per hoofd van de bevolking in 2015.


10. Ierland met 233 miljard dollar
Op plekje tien vinden we de Ieren. Lange tijd waren de Ieren de arme jongens en meisjes in West-Europa die zo liefst mogelijk emigreerden. Even van 1995-2000 leken de bomen tot in de hemel te groeien met een economische groei van bijna tien procent per jaar. Helaas voor Ierland werd de luchtballon doorgeprikt.


9. Nederland met 530 miljard dollar
Ook voor ons blijft de meter lopen ondanks de miljarden die er jaarlijks bezuinigd worden. Dit bedrag, 530 miljard, is ongeveer 70% van wat we jaarlijks met zijn allen verdienen…


8. Griekenland met 574 miljard dollar
De Grieken zijn dagelijks in het nieuws en ze gaan dit bedrag met bijna 11 miljoen mensen voorlopig zeker niet ophoesten.


7. Spanje met 1.000 miljard dollar
Als iedere inwoner van Spanje 24.000 dollar op tafel legt, dan zijn ze daar van de staatsschuld af.


6. Frankrijk met 2.000 miljard dollar
De Fransen weten iedere keer te voorkomen dat ze moeten bezuinigen. Als er maar iets te veel wordt weggehaald bij de Fransozen gaan ze vrolijk met zijn allen in staking, moesten meer mensen doen!


5. Duitsland met 2.100 miljard dollar
Vergis je niet, ook onze Oosterburen hebben nog een aardige schuld te verhapstukken. Daar weten ze ook het nodige geld uit te geven wat nog niet is verdiend.


4. Het Verenigd Koninkrijk met 2.300 miljard dollar
Die Britten, ja die Britten zitten ook in ‘deep shit’. Kenden ook jarenlang een enorme economische groei, maar wisten niet de gigantische schuldenberg af te graven.


3. Italië met 3.000 miljard dollar
Die Italianen toch. Als de Maffia nou ook een belasting zou gaan betalen, dan was er geen probleem waar het gaat om schulden…


2. Japan met 10.00 miljard dollar
Kijk, nu hebben we het over de grote getallen. Deze schuld betekent dat iedere Japanner zo’n slordige 80.000 dollar moet neerleggen om een beetje schoon schip te maken.


1. De Verenigde Staten 18.400 miljard dollar
Dit zijn onuitspreekbare bedragen. Hier zitten de schulden van de lokale overheden, zoals de staten en gemeenten, niet eens bij. Californië heeft bijvoorbeeld ook nog eens een schuld van 2,3 miljard dollar…


Zie hier de Top 25 landen met hoogste schuld per hoofd van de bevolking 2023.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie