Landen met meeste executies 2018 – De Top 10

Landen met meeste executies 2018
Landen met meeste executies 2018

Landen met meeste executies 2018 – De Top 10

Meer dan 2.500 executies zijn er uitgevoerd in 2018 in verschillende landen. Dit is in ieder geval het aantal wat Amnesty International vast kon stellen. Waarschijnlijk zijn er meer mensen door verschillende machthebbers over de kling gejaagd, maar die zijn niet terug te vinden in officiële documenten. Lees meer…


Landen met meeste executies 2018
Landen met meeste executies 2018

Lees hier ->>> meer over dood en verderf op deze website…


De Top 10 – Landen met meeste executies 2018


10. Singapore – 13

Iedereen heeft het er altijd over hoe schoon Singapore is en hoe mensen zich daar aan de regeltjes houden. Nu begrijp je waarschijnlijk wel waarom dat zo is.


9. Pakistan – 14+

Ook als christen moet je hier oppassen om uit te komen voor je mening. Voor deze dame, Asia Bibi, ging het maar net goed.


8. Japan – 15

De doodstraf wordt in Japan in grote stilte uitgevoerd. De namen van de ter dood gebrachten worden vaak niet meegedeeld aan de buitenwereld. De terdoodveroordeelden zelf krijgen pas enkele uren vóór hun executie te horen dat ze ter dood worden gebracht. Hun familie wordt pas na afloop van de executie ingelicht.


7. VS – 25

De doodstraf is een wettelijke bestraffing voor veroordeelden in 29 van de 50 Verenigde Staten van Amerika. De federale overheid en het leger hebben ook het recht mensen ter dood te veroordelen.


6. Egypte – 43+

Soms gaat het hier om grote groepen: ‘Tijdens een massaproces zijn in Egypte 75 mensen ter dood veroordeeld. Ze namen in 2013 deel aan een sit-in waarmee ze steun betuigden aan de net afgezette president Mohammed Morsi. Nog eens zo’n 660 mensen die daarvoor terecht staan horen hun straf begin september.’ Bron: RTL Nieuws, 28 juli 2018


De Top 5 – Landen met meeste executies 2018


5. Irak – 52+

Irak heeft het niet zo gemunt op ex-IS-strijders en daar valt wat voor te zeggen.


4. Vietnam – 85+

Pas vooral op met drugs in dit land, daar houden ze niet zo van.


De Top 3 – Landen met meeste executies 2018


3. Saudi-Arabië – 149

Saudi-Arabië heeft verschillende manieren waarop de doodstraf kan worden voltrokken. Dit zijn onthoofding door middel van een zwaard, fusillade of steniging. De doodstraf kan worden opgelegd voor een groot aantal misdaden. Dit zijn bijvoorbeeld moord, verkrachting, het verkondigen van een ander geloof dan de islam en gewapende overvallen. Ook herhaaldelijk drugsgebruik, het afzweren van de islam, overspel en seks tussen ongehuwden, homoseksualiteit en hekserij kan je dood betekenen.


2. Iran – 253+

De doodstraf kan je krijgen voor onder andere moord, prostitutie, pornografie, homoseksueel contact, afvalligheid van de islam en overspel.


1. China – 1.000+

De Chinezen zijn grote liefhebbers van de doodstraf. Je kunt de straf krijgen voor onder meer voor moord, drugshandel, vrouwenhandel, handel in bedreigde diersoorten en belastingfraude. China kent naast de doodstraf ook de voorwaardelijke doodstraf. Dit houdt in dat iemand de doodstraf krijgt waarbij de uitvoering twee jaar wordt uitgesteld. Gedraagt de veroordeelde zich in deze tijd goed, dan zetten ze doodstraf om in een levenslange gevangenisstraf.