Langst levende hondenrassen – De top 10

0
Yorkshire terriër
Yorkshire terriër

Langst levende hondenrassen

Honden zijn populair in Nederland en we hebben er nogal wat rondlopen. Hier een voerzicht van de tien langst levende hondenrassen.


Lees hier ->>> meer artikelen over honden op deze website.


De top 10 – Langst levende hondenrassen


10. Dwergschnauzer

Gemiddelde levensverwachting: 15 jaar of ouder

 Dwergschnauzer
Dwergschnauzer

De dwergschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 30 tot 35 cm en een gewicht van 4,5 tot 7 kg. Hij is een goede waak- en begeleidingshond, die ook in een flat kan worden gehouden, als hij maar genoeg beweging krijgt.


9. Lhasa apso

Gemiddelde levensverwachting: 12 tot 15 jaar

 Lhasa apso
Lhasa apso

De lhasa apso is een oosters hondenras oorspronkelijk afkomstig uit Tibet en men denkt dat het circa 2000 jaar oud is. In deze streek is de lhasa apso tevens als politiehond gebruikt, dit doordat de hond goed tegen de kou weerbaar is. De hond bovendien fel reageert tegenover vreemdelingen.


8. Toy poedel

Gemiddelde levensverwachting: 12 tot 15 jaar

Toy poedel
Toy poedel

De Toy Poedel deze heeft een schofthoogte die kleiner is dan 28 cm (meestal omstreeks 25 cm). Frankrijk kende de Toy poedels als verwende favorieten tijdens het bewind van Louis XVI rond dezelfde periode. Er zijn verschillende verslagen van dat ze rondliepen in Versailles, zelfs voordat Goya actief was. Louis XVI’s grootvader heeft een favoriete hond genaamd Filou, een Toy poedel.


7. Teckel

Gemiddelde levensverwachting: 12 tot 15 jaar

Teckel
Teckel

De teckel, ook bekend als de dachshund, is een hondenras uit Duitsland. Deze hond is oorspronkelijk gefokt voor bovengrondse en ondergrondse jacht, voornamelijk op dassen


6. Maltezer

Gemiddelde levensverwachting: 12 tot 16 jaar

Maltezer
Maltezer

De Maltezer is oorspronkelijk afkomstig is uit het centrale Middellandse Zeegebied. De maltezer is levendig en sociaal van aard. Hij is pienter en heeft een aangeboren talent voor het draaien van pirouettes op de achterpoten.


De top 5 – Langst levende hondenrassen


5. Dwergkeeshond

Gemiddelde levensverwachting: 12 tot 16 jaar

Dwergkeeshond
Dwergkeeshond

De (dwerg-)keeshond of Duitse keeshond is een hondenras afkomstig uit Duitsland. Het is een vriendelijke en kleine hond. Ze hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig en zijn gek op training.


4. Beagle

Beagle
Beagle

Gemiddelde levensverwachting: 13 tot 16 jaar.

De naam Beagle is afkomstig van het woord Beag, Beg of Beigh, wat “klein” betekent in het Keltisch. De beagle is een jachthond (met name hazen en konijnen) met als taak met de neus te jagen in een groep. Beagles kunnen niet goed tegen lang achter elkaar alleen zijn. Ze kunnen heel ondeugend zijn als ze zich gaan vervelen.

De beagle is ook één van de beste jachthondenrassen.


De top 3 – Langst levende hondenrassen


3. Mopshond

Gemiddelde levensverwachting: 13 tot 17 jaar

Mopshond
Mopshond

De mopshond moet al meer dan 2500 jaar geleden in het Verre Oosten zijn ontstaan. Deze schalkse hondjes waren de lievelingen van boeddhistische monniken in Tibet. De boeddhistische monniken geloofden dat als het baasje van de mopshond overleed, de ziel van de baas in zijn hond zou trekken. Daarom verwenden de andere monniken de hondjes.


2. Chihuahua

Gemiddelde levensverwachting: 15 tot 20 jaar

Chihuahua
Chihuahua

De chihuahua is de kleinste hond ter wereld. Hij dankt zijn naam aan de Mexicaanse provincie Chihuahua waar het ras in 1850 is ontdekt. Het is het oudste hondenras op het Amerikaanse continent. Pas aan het eind van de negentiende eeuw brachten toeristen de hondjes mee naar Europa.


1. Yorkshire terriër

Gemiddelde levensverwachting: 17 tot 20 jaar

Langst levende hondenrassen - Yorkshire terriër
Yorkshire terriër

De herkomst van de Yorkshire terriër gaat terug naar de negentiende eeuw. Schotse textielarbeiders kruisten hun Terriërs met de plaatselijke Terriërs in de streek rond Glasgow in het graafschap York. De Yorkshire terriër is sociaal naar andere honden toe en is trouw aan zijn baasje. Een York heeft een pittig karakter.