, ,

Lekkerste blond bieren 2020 volgens Bierista: de top 10

Lekkerste blond bieren 2020 volgens Bierista

Lekkerste blond bieren 2020 volgens Bierista

Bierista is goed, Bierista is geweldig voor de bierliefhebber. En een koud blond biertje in het zonnetje is heerlijk. Vandaar deze lijst met lekkere blonde bieren met een beschrijving en een linkje.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over eten en drinken op deze website.Top 10 – Lekkerste blond bieren 2020 volgens Bierista


10. Sancti Adalberti Egmondse Blonde – 5,7 procent alcohol

Brouwerij: Brouwerij Egmond

Sancti Adalberti Egmondse Blonde

Sancti Adalberti Egmondse Blonde

Van de website: Omschrijft zich het best als een blond aromatisch abdijbier met een mooie bitterheid van de Sorachi-Ace hop en een licht alcohol gehalte. Ideaal als apperatief bier,daar de bitterheid de eetlust opwekt. De geur is aromatisch, citrusachtig. De hoofdsmaak is licht moutig, bitterig. De afdronk is zoetig, bitter.


9. Leffe Blond – 6,6 procent alcohol

Brouwerij: Anheuser-Busch InBev

 Leffe Blond

Leffe Blond

Van de website:

In de jaren 50 vond er een ontmoeting plaats waar alle bierliefhebbers hun glas Leffe op zouden moeten heffen. 
Vader Abbot Nys van de Leffe abdij maakte toen kennis met Albert Lootvoet, een ervaren brouwer. Nys, gepassioneerd door zijn abdij, vond het verschrikkelijk jammer dat de brouwerij sinds het onaangename bezoek van de Franse revolutionaire troepen langzaam in verval was geraakt en uiteindelijk in 1809 de deuren had moeten sluiten.

Zo’n parel mocht niet in de vergetelheid raken, vond hij – het Leffe bier moest opnieuw gebrouwen worden. Nys en Lootvoet gingen deze uitdaging samen enthousiast aan. Niet lang daarna was het Leffe bier opnieuw verkrijgbaar, en het was meteen een voltreffer van formaat. Na Leffe Bruin zag nu ook een goudkleurig bier het licht – de Leffe Blond. Een zeer mooi hoofdstuk voor Leffe.


8. Budels Blond – 4,7 procent alcohol

Brouwerij: Budelse Brouwerij

Budels Goudblond

Budels Goudblond

Van de website:


7. Brand Blond – 8,5 procent alcohol

Brouwerij: Brand Bierbrouwerij

Brand Blond

Brand Blond

Van de website: Brand Blond is de winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2013. Vijf verschillende hopsoorten geven dit bier zijn frisse en fruitige smaak. En het zware karakter is afkomstig van de combinatie van tarwemout, gerstemout en caramout.


6. Texels Blond – 5,0 procent alcohol

Brouwerij: Texelse Bierbrouwerij

Texels Blond

Texels Blond

Van de website: Licht blond bier, met een Texelse twist. Een vleugje Texelse zeevenkel geeft Texels Blond een aromatisch, zacht kruidig accent. Blond bier van een heel andere orde.


Zie hier de top 10 grootste bier producerende landen.


Top 5 – Lekkerste blond bieren 2020 volgens Bierista


5. Breugem Saens Blond – 6,0 procent alcohol

Brouwerij: Brouwerij Breugem

Breugem Saens Blond

Breugem Saens Blond

Van de website: Geestig, nuchter en een onwrikbaar industrievolk. Zo omschrijft men de Zaankanter! Daar moet wel goed bier vandaan komen: Breugem bier van een hoge kwaliteit zonder te veel fratsen. Na de eerste slok zullen er vele volgen!


4. La Trappe Blond – 6,5 procent alcohol

Brouwerij: Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Blond

La Trappe Blond

Van de website: Goudgeel trappistenbier met een witte schuimkraag en een rijke smaakbeleving. Een toegankelijk, prikkelend bier met een licht zoete, zacht bittere en moutige smaak.


Top 3 – Lekkerste blond bieren 2020 volgens Bierista


3. Wilderen Goud – 6,2 procent alcohol

Brouwerij: Brouwerij Wilderen

Van de website: Wilderen Goud is een blond, vlot toegankelijk en jong hoge gistingsbier van 6,2% Vol.Alc. Het vormt een perfect alternatief voor een dorstlessende pils of een licht abdijbier. Het excentrieke glas is een eigen ontwerp en wordt nu al een icoon onder de bierglazen genoemd.


2. Kwaremont Blond – 6,6 procent alcohol

Brouwerij: Brouwerij De Brabandere

Kwaremont

Kwaremont

Van de website:

Kwaremont, met liefde gebrouwen voor elke fietser.

Kwaremont is het bier van kopmannen en kopvrouwen. Maar vooral van iedereen met een hart voor fietsen. Kwaremont is de beloning na elke rit. Zelf getrapt of aangedreven. Kort of lang. Over kasseien of macadam. Snel of traag.

Kwaremont is er voor elk seizoen. Want een gepassioneerd fietser zit nooit stil. En het is die passie die ons samenbrengt rond een frisse Kwaremont. Voor telkens een nieuw Kware-moment.

Kwaremont blond is net als de befaamde kuitenbijter uit de Vlaamse Ardennen karaktervol en pittig gekruid. Het is een volmout bier dat zorgt voor een flinke dosis vloeibare suikers na een stevige inspanning.


1. Affligem Blond – 6,8 procent alcohol

Brouwerij: Affligem

Affligem Blond

Affligem Blond

Van de website: Belgisch blond speciaalbier met een zachte en rijke smaak, bekroond met een stevige schuimkraag. Een milde bitterheid ondersteunt de zachte fruitigheid.


Zie hier de top 10 beste Belgische biertjes van 2021.