Lekkerste eten uit Ierland – Een top 10 met traditionele gerechten

0
Lekkerste eten uit Ierland
Lekkerste eten uit Ierland

Lekkerste eten uit Ierland

Of wij het nu allemaal zo lekker zouden vinden is maar de vraag. De luxe druipt er in ieder geval niet bij af, bij deze traditionele Ierse gerechten. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over eten en hier ->>> meer over Ierland op deze website.


Top 10 – Lekkerste eten uit Ierland


10. Limerick Ham

Traditioneel is de eerste fase bij de bereiding van een Limerick-ham het roken met jeneverbessentakken. Hierna maken ze kleinere porties van de ham en worden ze gezout. als je een stukje hebt gekocht, dan dompel je het een nachtje onder in koud water. Daarna kkok je het in cider en vervolgens bak je het op zeer hoog vuur zodat het vet lekker knapperig wordt.


Zie hier de Top 10 grootste bedrijven van Ierland 2021.


9. Crubeens

Crubeens
Crubeens

ook Crubeens is een traditioneel Iers gerecht gemaakt van gekookte varkenspoten die je vervolgens bakt. Je eet met de hand / uit het vuistje. Crubeens kunnen gefrituurd, geroosterd, gebakken en in andere bereidingen worden gegegeten.


Zie hier de Top 10 rijkste sporters uit Ierland 2022.


8. Coddle

Coddle

Dit Ierse gerecht maak je om restjes op te eten op te maken. Het heeft daarom geen specifiek recept. Het bestaat echter meestal uit lagen van gesneden worstjes van varkensvlees en plakjes dun gesneden, ietwat vettige rugspek met dikke aardappelen. Dit aangevuld met gesneden ui, zout, peper en kruiden als peterselie of bieslook.


Zie hier de top 10 meest bijzondere dieren in Ierland.


7. Boxty

Boxty
Boxty

Dit is een traditionele Ierse aardappelpannenkoek. Er zijn veel recepten, maar ze bevatten allemaal fijn geraspte, rauwe aardappelen en ze worden allemaal gefrituurd geserveerd.


Zie hier de Top 10 succesvolste Ierse muzikanten aller tijden – volgens ‘Billboard’


6. Black Pudding

 Black Pudding
Black Pudding

Dit is een apart regionaal type bloedworst van oorsprong uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het is gemaakt van varkensbloed, met varkensvet of rundervet en granen, meestal havermout, havergrutten of gerstgrutten. Het hoge aandeel granen, samen met het gebruik van bepaalde kruiden zoals pennyroyal, dient om bloedworst te onderscheiden van bloedworsten die in andere delen van de wereld worden gegeten.


Top 5 – Lekkerste eten uit Ierland


5. Pastie

Pastie
Pastie

Recepten variëren, maar de meest voorkomende ingrediënten zijn gehakt varkensvlees, ui, aardappel en kruiden. Hiervan maken we een ronde burger die we bedekken met een beslagmix. Hierna de boel frituren.


Zie hier de Top 10 lekkerste gerechten uit België.


4. Irish Stew

Irish Stew
Irish Stew

Zoals bij alle traditionele volksgerechten, verschilt het recept van plaats tot plaats en in de tijd. Basisingrediënten zijn onder meer lamsvlees of schapenvlees, evenals aardappelen, uien en peterselie. Soms zitten er ook wortels in. Ierse stoofpot wordt ook gemaakt met geitenvlees. Irish Stew is ieder geval niet gemaakt met rundvlees.


Top 3 – Lekkerste eten uit Ierland


3. Corned Beef Sandwich

Corned beef sandwich
Corned beef sandwich

Cornedbeef is gekookt en soms in stukjes ingeblikt rundvlees. Doordat er zout aan het vlees is toegevoegd en het gekookt en ingeblikt is, is het lang houdbaar. De term “corn” betekent “kleine, harde korrel” en verwijst naar het gebruikte zout. Cornedbeef is oorspronkelijk een Iers gerecht. In het VK is augurk een veel voorkomende toevoeging aan een sandwich met corned beef


>2. Breakfast Roll

Breakfast Roll
Breakfast Roll

Dit ontbijtbroodje is gevuld met ham, wordt en ei. te verkrijgen in krantenwinkels, supermarkten en vele benzinestations.


1. Barmbrack

Barmbrack
Barmbrack

De Barmbrack, of kortweg brack, is brood met krenten en rozijnen. Het is een onderdeel van het Ierse Halloween De Halloween Brack bevatte traditioneel verschillende voorwerpen die in het brood waren mee gebakken. Deze voorwepen zouden je toekomst vpoorspellen. Zo kon er bijvoorbeeld een erwt, een stukje stof of een munt. Kreeg je bijvoorbeeld het plakje waar een erwt in zat, dan zou je dat jaar niet trouwen. Stof of het doek betekende pech of armoede de munt geluk hebben of rijkdom.