Luiste land van Europa is Bulgarije (top 32)

0
Luiste land van Europa is Bulgarije
Luiste land van Europa is Bulgarije

Luiste land van Europa is Bulgarije

Het is maar een definitie van luiheid, maar als we die toepassen zijn de Bulgaren de luiste mensen van Europa. Bijna 80% van de volwassenen in dit voormalige Oostblokland geeft aan nooit en te nimmer wat aan sport te doen. Lees meer over de meer en minder sportieve Europeanen.

Luiste land van Europa is Bulgarije
Luiste land van Europa is Bulgarije

Lees hier meer over de diverse landen op deze wereld…


Luiste land van Europa is Bulgarije

Bulgarije
Bulgarije

Even iets over het relatief onbekende Bulgarije

Bulgarije heeft een bevolking van 7.101.510 (2017) inwoners en een oppervlakte van 110.900 km². Sofia is de hoofdstad en met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn Varna en Boergas (de belangrijkste havens van Bulgarije aan de Zwarte Zee), Plovdiv en Roese.

De Bulgaarse muziek is onder liefhebbers van wereldmuziek of volksmuziek zeer geliefd vanwege het voorkomen van zeer onregelmatige maatsoorten. De Bulgaarse muziek heeft al heel veel moderne muziekstijlen beïnvloed.

Bulgarijes voornaamste (klassieke) componist was Pancho Vladigerov, wiens werk grote populariteit geniet. Het Conservatorium in Sofia is naar hem genoemd, alsmede een tweejaarlijks terugkerend muziekconcours in Sjoemen.

Een aantal operazangers (Nicolai Ghiaurov, Boris Christoff, Raina Kabaivanska, Ghena Dimitrova), Anna Veleva, de wereldberoemde harpist Anna-Maria Ravnopolska-Dean en succesvolle kunstenaars (Christo, Pascin, Vladimir Dimitrov, Boyan Kirkov) hebben de cultuur van Bulgarije in het buitenland populair gemaakt.

De Bulgaren gebruiken het cyrillisch alfabet. Methodius en Cyrillus van Saloniki die het alfabet ontwikkelden zijn belangrijke personen in de geschiedenis van Bulgarije. Ze kwamen uit Thessaloniki, dat destijds tot het Bulgaarse rijk behoorde.


Tabel: Luiste land van Europa is Bulgarije

Bulgarije 78%
Malta 75%
Portugal 64%
Roemenië 60%
Italië 60%
Griekenland 59%
Cyprus 54%
Polen 52%
Litouwen 46%
Spanje 44%
Hongarije 44%
Frankrijk 42%
Slowakije 41%
Letland 39%
Estland 36%
Verenigd Koninkrijk 35%
Tsjechische Republiek 35%
Ierland 34%
België 31%
Kroatië 29%
Nederland 29%
Duitsland 29%
Luxemburg 29%
Oostenrijk 27%
Slovenië 22%
Finland 15%
Denemarken 14%
Zweden 9%

Geef een reactie