Meer vrouwen dan mannen een film in 2021? Slechts in 7% van alle films

0
Meer vrouwen dan mannen een film in 2021? Slechts in 7% van alle films
Being the Ricardos - Meer vrouwen dan mannen een film in 2021? Slechts in 7% van alle films

Meer vrouwen dan mannen een film in 2021?

Het is bijzonder hoe weinig in Hollywood-films er meer vrouwen dan mannen spelen: 7% versus 85%. Films met een gelijk aantal mannelijke en vrouwelijke acteurs, vormden slechts 8% van de Hollywood-films van 2021. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Meer vrouwen dan mannen een film in 2021?

De studie, getiteld ‘It’s a Man’s (Celluloid) World’, analyseerde meer dan 3.000 personages uit de 100 best scorende Hollywood-films van 2021 in de VS.


Wist je dat Nederlandse mannen veel relaxter zijn dan vrouwen.


Uit de analyse bleek dat het aantal vrouwelijke personages met een sprekende rol, dat wil zeggen vrouwen die niet helemaal naar de achtergrond zijn verbannen,  daalde: van 34% in 2021 naar 36% in 2019.

Vrouwelijke acteurs die hoofdpersonages spelen, dat wil zeggen personages die in meer dan één scène voorkomen en een rol spelen in het verhaal van het verhaal, daalden ook van 38% in 2020 naar 35% in 2021.


Wist je dat het lastig is om de ware te vinden.


In de films van vorig jaar zag het publiek bijna twee mannelijke personages voor elk vrouwelijk personage. Dit hoewel vrouwelijke hoofdrolspelers enkele van de meest spraakmakende films maakten, waaronder Spencer, Being the Ricardos en The Eyes of Tammy Faye.


Wist je dat vrouwen met tatoeages meer zelfvertrouwen hebben en meer zelfmoordpogingen doen.


Er is echter een klein sprankje hoop. Het aantal films met vrouwelijke hoofdrolspelers steeg tot 31% van de Hollywood-releases in 2021. Dit betekent een kleine stijging van 29% in 2020.


Wist je dat vrouwen rijke mannen willen en mannen mooie vrouwen.


Ook als het gaat om personages met een minderheidsachtergrond, waren de cijfers niet zo goed. De toename van Latinas en Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse vrouwen in belangrijke rollen is grotendeels te wijten aan hun aanwezigheid in een handvol films. Dit in plaats van hun aanwezigheid in een grote verscheidenheid aan films.


Wist je dat vrouwen harder geraakt worden bij scheiding, maar dat ze sneller herstellen.


Geef een reactie