, ,

Meest betrouwbare auto 2017 is de Honda – De top 20

Meest betrouwbare auto 2017

Top 3: Meest betrouwbare auto 2017


3. Suzuki

Betrouwbaarheidsscore: 92
Gemiddelde reparatiekosten: € 555,-

In het begin van haar bestaan maakte Suzuki verschillende producten, waaronder weefgetouwen en wapens. In 1937 produceerde men een kleine auto, gebaseerd op de Austin Seven. Eigenaren van het bedrijf waren Michio Suzuki, die het in 1909 had opgericht, en zijn schoonzoon Shunzo Suzuki, die de familienaam naar Japanse traditie had overgenomen. In de jaren zestig begint Suzuki met de export naar andere landen. In 1964 start Suzuki met de verkoop van motorfietsen in Nederland. Dat blijkt een schot in de roos, want al in 1972 is Suzuki één van de bestverkopende motorfietsenmerken in ons land. In 1979 importeert Suzuki de eerste auto’s naar Nederland.


2. Toyota

Betrouwbaarheidsscore: 93
Gemiddelde reparatiekosten: € 775,-

In 1936 begon de productie van het eerste model Honda, de AA. Een jaar later werd de fabriek hernoemd naar Toyota Motor Corporation. Kiichiro Toyoda stelde zich als doel om de beste auto’s van de wereld te bouwen. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd een kwaliteitscontrolesysteem voor auto’s ingevoerd, onder de naam “Toyota production system”, wat later wereldwijd bekend raakte als Lean manufacturing. De Toyota’s raakten (zoals zoveel Japanse automerken) al snel bekend om hun betrouwbaarheid. De eerste Toyota in Europa werd in 1963 in Denemarken geïmporteerd. In 1964 volgde Nederland. Toyota is blijven groeien in Europa’s ver doorontwikkelde en complexe markt en in 2000 leverde het bedrijf de 10 miljoenste auto af. In 2006 werden voor het eerst meer dan één miljoen Toyota’s verkocht.


1. Honda

Betrouwbaarheidsscore: 93
Gemiddelde reparatiekosten: € 701,-

Honda werd in 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley-Davidson. Midden jaren 50 was Honda het eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderden met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen. Wanneer Honda in 1963 begint met de productie van auto’s, is het merk ook in Nederland vertegenwoordigd. De eerste auto’s van Honda zijn een sportwagen (S500) en een pick-up truck (T360).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie