, , ,

Meest bewonderde mensen 2019, mannen en vrouwen wereldwijd

Meest bewonderde mensen 2019

Meest bewonderde mensen 2019, mannen en vrouwen wereldwijd

Gallup vraagt al sinds 1948 aan mensen wie zij het meest bewonderen. Voormalig president Barack Obama wint de titel voor het elfde achtereenvolgende jaar. Bij de dames staat mevrouw Obama op één. Lees meer…


Meest bewonderde mensen 2019, mannen en vrouwen wereldwijd


Barack Obama staat nog wel steeds achter president Dwight D. Eisenhower, die 12 keer in de geschiedenis de meest bewonderde man werd genoemd. Hij staat overigens met zijn boek A Promised Land ook op nummer één van de lijst met best verkochte boeken 2020.

Obama wordt gevolgd door de huidige Amerikaanse president Donald Trump. Het is de 13e keer uit 72 peilingen onder Amerikanen dat een zittende president niet wint. Hij wordt het meest bewonderd door Democraten, terwijl Trump de bewondering verdient van de Republikeinen.


Dit zijn de top 10 meest bewonderde mannen:

 1. Barack Obama (19%)
 2. Donald Trump (13%)
 3. George W. Bush (2%)
 4. Paus Franciscus (2%)
 5. Bill Gates (1%)
 6. Bernie Sanders (1%)
 7. Bill Clinton (1%)
 8. De Dalai Lama (1%)
 9. Joe Biden (1%)
 10. Elon Musk (1%)

Top 10 meest bewonderde vrouwen

Let wel: de laatste 17 jaar was mevrouw Hillary Clinton ’s werelds meest bewonderde vrouw. Clinton won zelfs 22 keer, een record. Ze staat ver voor op Eleanor Roosevelt, die de titel 13 keer won. In 2018 was voormalig First Lady Michelle Obama de meest bewonderde vrouw. Hillary Clinton werd deze keer verwezen naar de derde plaats, achter Oprah Winfrey.


Zie hier de top 10 rijkste presentatoren van 2022.


Michelle Obama’s onlangs gepubliceerde memoires Becoming is een bestseller geworden en dit zal zeker bijgedragen hebben aan haar populariteit. Mevrouw Obama eindigde in het verleden drie keer als tweede na Hillary. De huidige First Lady Melania Trump bezet de vierde plaats.


Dit zijn de meest bewonderde vrouwen volgens het Gallup onderzoek:

 1. Michelle Obama (15%)
 2. Oprah Winfrey (5%)
 3. Hillary Clinton (4%)
 4. Melania Trump (4%)
 5. Koningin Elizabeth (2%)
 6. Angela Merkel (2%)
 7. Ruth Bader Ginsburg (2%)
 8. Ellen DeGeneres (2%)
 9. Nikki Haley (1%)
 10. Malala Yousafzai (1%)

Het is verrassend om te zien dat de bewondering voor Michelle en Barack Obama gebleven is. Barack Obama is ’s werelds meest gerespecteerde politicus op sociale media, volgens de gegevens van SEMRush, een data-analyse bedrijf. Hij bereikt meer dan 182 miljoen mensen over de hele wereld via Facebook, Twitter en Instagram.


Lees hier ->>> meer over beroemdheden op deze website…


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie