Meest bijzondere zwangerschappen: een achtling en veel meer…

0
Langer zwangerschapsverlof zorgt voor slimmere kinderen
Langer zwangerschapsverlof zorgt voor slimmere kinderen

Meest bijzondere zwangerschappen: een achtling en veel meer…

Op zich zijn zwangerschappen maar bloederige schouwspelen. Wij bemoeien ons er liever niet mee. Maar als het dan weer gaat over excessen, de bizarre bijzonderheden en wij kunnen ons hierover verbazen, dan willen we dat jullie zeker niet onthouden. Dan komt de afdeling research in actie! Lang leve de wereldrecords!

Meest bijzondere zwangerschappen: een achtling en veel meer
Meest bijzondere zwangerschappen: een achtling en veel meer

Meest bijzondere zwangerschappen: 69 kids, de 8-ling en meer bizars

 

De feitjes op een rij!
Een gemiddelde vrouw in Nederland krijgt ongeveer 1,7 kind. Vroeger was dat wel anders, stoere moeders kregen in 19e eeuw wel zo’n 6 kinderen. In ons decadente landje is het aantal kids enorm gedaald. Onze vrouwelijke medemens wil ook piraat spelen (carriëre maken) en natuurlijk kunnen de kids in het vooronder (opsluiten worden) op de creche, school en de BSO. En anders geef je ze gewoon de sleutel. Maar in de geschiedenis

69 kinderen uit dezelfde baarmoeder!
Valentina Vassilyeva uit het Russische plattelandsplaatsje Shuya, heeft het absolute record. Deze topper is de vruchtbaarste broedmachine in onze geschiedenis. Ze werd 27 keer zwanger van 1725  – 1765. Ze kreeg daardoor 16 tweelingen, 7 drielingen en 4 vierlingen. Twee kids hebben de geboorte niet overleefd.

Op je 70ste de eerste!
40 jaar heeft wachten en toen kreeg Rajo Devi Lohan in november 2008 toch haar allereerste kind. Onze stoer mamma Rajo was op het moment van de geboorte van haar dochtertje 70 jaar oud. Ja, en dan kom je de lijst meest bijzondere zwangerschappen.

En dan op je 5e ?
Lina Medina is de jongste moeder ter wereld. Lina komt uit Peru en beviel op een leeftijd van 5 jaar, 7 maanden en 21 dagen van een jongetje. De 5 jarige werd door haar pappa en mamma naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze dachten dat ze een tumor had. In het ziekenhuis zagen ze dat Lina al 7 maanden zwanger was.

Één worp: acht kiddo’s
Nadya Denise Doud-Suleman Gutierrez is ook een toppertje. Zij kreeg in januari 2009 een achtling. En ze overleefden allemaal. Deze alleenstaande stoere moeder had overigens al zes kinderen rondlopen toen zij beviel van haar achtling.

De draagmoeder van 12
Mama Carole Horlock heeft in 13 jaar 12 baby’s op de wereld gezet. En dit doet ze niet voor zichzelf maar voor anderen, want zij is een soort fokfabriek voor anderen. Ja, je kunt er van leven. Het kost de nieuwe ouders zo’n 25.000 dollar. Oftewel, deze Moeder Theresa al 300.000 dollar binnengesleept. Deze fokfabriek behoort zeker ook in de lijst meest bijzondere zwangerschappen.

De allerkleinste baby van de wereld
Mevrouwtje Mahajabeen Sheikh werd op 19 september 2004 moeder van baby van 25,4 cm en die woog slechts 254 gram. Dit meisje, dat minder woog dan een dik boek, kwam ter wereld toen mamma nog maar 25 weken en 6 dagen zwanger was.

Pappa met 94 kiddo’s
Pappa piraat Zion Chan uit Baktvang in India is een echte baas. Hij leeft daar gezellig met zijn 39 vrouwen, 94 zonen en dochters, 14 schoondochters en 33 kleinkinderen. De familie woont in een ‘flat’ van vier verdiepingen en heeft 100 kamers tot haar beschikking. Ze hebben soort eigen piratenstaat met een eigen school, timmerwerkplaats, schuur voor varkens en kippen, rijstvelden en tuinen.

Pappa piraat Zion Chan

https://youtu.be/BfUBQKfkaaw

 
Photo credit: gabi_menashe via Fair / CC BY

Geef een reactie