Meest futuristische gebouwen ter wereld – Een top 10

Burj Khalifa – Dubai Meest futuristische gebouwen ter wereld
Burj Khalifa – Dubai

Meest futuristische gebouwen ter wereld

Dit zijn de gebouwen die maar eens twee of drie keer zou moeten bekijken. Hoe langer je kijkt, hoe meer je denkt te gaan zien. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over architectuur op deze website.


Meest futuristische gebouwen ter wereld


West 57, New York City

111 West 57th Street
111 West 57th Street

111 West 57th Street is een wolkenkrabber, ontworpen door JDS Development Group en Property Markets Group in Midtown Manhattan in New York City. Het reeds bestaande en monumentale Steinway Building uit 1925 is in het complex opgenomen.

Het gebouw heeft een hoogte van 435 meter en een breedte van 18 meter. De toren is de meest slanke wolkenkrabber in de wereld met een breedte-hoogteverhouding van ongeveer 1:23. In de toren zijn 58 woningen gebouwd.


Atomium, Brussel

Atomium
Atomium

Het Atomium is gebouwd in het kader van de Brusselse Wereldtentoonstelling in 1958, de zogenaamde Expo 58. Het stelt één elementaire cel zuiver ijzer voor dat sterk in ontwikkeling was en een belangrijke rol speelde in de optimistische kijk op ontwikkeling in de jaren vijftig.


Meest futuristische gebouwen ter wereld


Bullitt Center, Seattle

Bullitt Center
Bullitt Center

Het Bullitt Center is een kantoorgebouw op de kruising van de wijk Central District en Capitol Hill, Seattle, Washington. Het is officieel geopend op Dag van de Aarde, 22 april 2013.

Dit gebouw is ontworpen om het groenste commerciële gebouw ter wereld te zijn en is gecertificeerd als een ‘Living Building’ door het International Living Future Institute in april 2015.

Website: www.bullittcenter.org


Palazzo Lombardia, Milaan

Palazzo Lombardia
Palazzo Lombardia

Het ‘Lombardisch paleis’ is een complex van gebouwen in Milaan, waaronder een 43 verdiepingen tellende 161 m hoge wolkenkrabber. Het is de hoofdzetel van de regionale regering van Lombardije.

Palazzo Lombardia is ontworpen door architectenbureau Pei Cobb Freed & Partners. Het gebouw won de International Architecture Award 2012 voor het beste nieuwe wereldwijde ontwerp.


Galaxy Soho Building, Beijing

Galaxy Soho Building, Beijing
Galaxy Soho Building, Beijing

Het Galaxy SOHO is gebouwd tussen 2009 en 2012 en is het eerste van twee gebouwen ontworpen door de Iraaks-Britse architect Zaha Hadid in Beijing, samen met Wangjing.

Galaxy Soho bevindt zich in de zuidwestelijke hoek van de Chaoyangmen-brug in de tweede ringweg van Peking. Het complex heeft een kromlijnig ontwerp dat bestaat uit vier asymmetrische doorlopende structuren. Het heeft een oppervlakte van 330.000 m2. Het ontwerp van het gebouw is geïnspireerd op klassieke Chinese binnenplaatsen. Er zijn winkels, kantoren en uitgaansgelegenheden in te vinden.


Meest futuristische gebouwen ter wereld


Burj Khalifa, Dubai

Burj Khalifa – Dubai
Burj Khalifa – Dubai

De Burj Khalifa is een wolkenkrabber en het ‘hoogste gebouw ter wereld’. Op 17 januari 2009 bereikte de toren zijn hoogste punt, met een hoogte van 828 meter. Inclusief antennes en vlaggenmasten is de hoogte 829,8m. Het gebouw is met groots vuurwerk geopend op 4 januari 2010.


Absolute World Towers, Toronto

Absolute World Towers
Absolute World Towers

De Absolute World is een geheel van twee wolkenkrabbers. De torens zijn een ontwerp van de Chinese architect Ma Yansong en zijn architectenbureau MAD. Omwille van de aparte, sensuele vorm van het gebouw, kregen de torens ook de bijnaam van Marilyn Monroe Towers.

De twee woontorens hebben een hoogte van 179,5 en 161,2 meter met respectievelijk 56 en 50 verdiepingen, onderkelderd met een ondergrondse parking op zes niveaus. In de grootste van de twee torens loopt de draaibeweging in het onderwerp tussen de laagste en hoogste verdieping op tot 209 graden. De eerste steen werd gelegd in 2007, het project was gereed in 2012.


The Crystal, Londen

The Crystal
The Crystal

Dit gebouw aan Royal Victoria Dock in Oost- Londen is bedoeld voor een permanente tentoonstelling over duurzame ontwikkeling. The Crystal is ontworpen door Perkins + Will en Wilkinson Eyre Architects en Townshend Landscape Architects die het openbare domein ontwierpen.

De hele site is 18.000 vierkante meter groot. Het omringende landschap is ontworpen als een duurzaam stedelijk landschap om een ​​verschuiving in de sociale ideologie te stimuleren, ‘duurzaamheid’ aantrekkelijker te maken en mensen in staat te stellen deel te nemen aan sociale activiteiten. Dit omvat lokale voedsel en gemeenschapstuinen om dit principe te helpen bevorderen.

Website: www.thecrystal.org


Spaceport America

Spaceport America
Spaceport America

Het Spaceport America is een commerciële ruimtehaven in New Mexico in de Verenigde Staten. Via deze ruimtehaven worden momenteel commerciële ruimtevluchten per SpaceShipTwo aangeboden door Virgin Galactic.


Al Bahr Towers, Abu Dhabi

De Al Bahr Towers bestaat uit twee torens van 29 verdiepingen en 145 meter hoog. Eén toren herbergt het nieuwe hoofdkantoor van de Abu Dhabi Investment Council (ADIC) en de andere dient als het hoofdkantoor van Al Hilal Bank.