Meest gebruikte social media is Whatsapp

0
Meest gebruikte social media is Whatsapp
Meest gebruikte social media is Whatsapp

Meest gebruikte social media is Whatsapp

Wij Nederlanders zijn massaal van verslaafd aan Whatsapp. Bijna 10 miljoen mensen gebruiken regelmatig deze berichtenservice.

Dit kunnen we leren uit het Het Nationale Social Media Onderzoek 2016 van Newcom Research & Consultancy. Verder nog wat ander leuke dingen over Facebook, Youtube en bijvoorbeeld LinkedIn.

Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!


Lees hier ->>> meer over sociale media op deze website…


Meest gebruikte social media is Whatsapp

Je kunt er gewoon je dag mee vullen, met al die social media. Het aanbod is overdonderend, de vraag is wel: worden we er gelukkiger van? Maar goed, de uitkomst van dit uitkomsten van dit social media onderzoek leert ons dat het gebruik van social media nog steeds toeneemt na al die jaren.

Het meest zijn we in de weer met Whatsapp en Facebook zit daar weer niet ver achter. De verwachting is dat zowel Facebook als YouTube zullen blijven groeien dit jaar. Twitter gaat minder en loop zelfs wat terug, terwijl Instagram in dagelijks gebruik Twitter gepasseerd heeft.


Zie hier de Top 30 populairste Instagram hotspots 2022 volgens Seeders.


Sinds 2010 onderzoeken de mensen achter Newcom Research & Consultancy jaarlijks in een grote studie het het gebruik van social media onder Nederlanders. Door de jaren heen blijkt dat de sociale media platformen populair zijn en dat het gebruik nog steeds groeit en de komende jaren ook zal blijven groeien…

Iedereen doet ’t…

Negen op de 10 landgenoten gaat in 2016 effe lekkâhh actief wezen zijn op social media. De Meest gebruikte social media is Whatsapp, zoals gemeld. Zij mogen dit jaar rekenen op 9,8 miljoen gebruikers. Facebook moet het doen met 9,6 miljoen medelanders en Youtube is derde met 7,2 miljoen zielen.

Enkele andere conclusies uit Het Nationale Social Media Onderzoek 2016:

  • Whatsapp is het grootste sociale platform in 2016 en Facebook en YouTube blijven ook groeien;
  • Facebook groeit met name onder de 40-plussers terwijl daling van het gebruik van Facebook onder jongeren stabiliseert in 2016;
  • LinkedIn blijft groeien in aantal gebruikers, maar we maken er minder dagelijks gebruik van;
  • Instagram en Pinterest blijven ook groeien en zijn vooral populair onder jongeren;
  • Het gebruik van social media blijft ook dit jaar stijgen, maar we hebben wel grote zorgen over onze privacy.

Zie hier de Top 10 accounts met meeste volgers op Twitter 2022.


Geef een reactie