,

Meest gelezen tijdschrift in de wereld is The Watchtower – De top 10

Meest gelezen tijdschrift in de wereld is The Watchtower van de Jehova's - De top 10

Meest gelezen tijdschrift in de wereld is The Watchtower van de Jehova’s

Hier een overzicht van tijdschriften. Tijdschriften die vaak worden uitgegeven over de gehele wereld, wij kennen natuurlijk niet ‘The Watchtower’ maar in Nederland lezen we de De Wachttoren. Zie hier de top 10 van tijdschriften die zeer vel worden gelezen over de gehele wereld. Lees meer…

Meest gelezen tijdschrift in de wereld is The Watchtower van de Jehova's - De top 10

Meest gelezen tijdschrift in de wereld is The Watchtower van de Jehova’s – De top 10


Meest gelezen tijdschrift in de wereld is The Watchtower van de Jehova’s


10. Family Circle
9. People
8. National Geography
7. Good Housekeeping
6. Reader’s Digest
5. Better Homes and Gardens
4. AARP The Magazine
3. Game Informer
2. Awake!
1. The Watchtower


10. Family Circle – 3,8 miljoen per week

Opgericht in 1932, een soortement Libelle.


9. People – 4,6 miljoen per week

People is een Amerikaans tijdschrift dat wekelijks verschijnt en wordt uitgegeven door Time Inc.. Het tijdschrift is sinds 2001 voor ongeveer de helft gevuld met nieuws over beroemdheden en voor de helft bevat het human interestverhalen.


8. National Geographic – 5,5 miljoen per maand

De National Geographic, oorspronkelijk National Geographic Magazine geheten, is het tijdschrift van de National Geographic Society. Het zag het levenslicht negen maanden na de oprichting van het genootschap in 1888.


7. Good Housekeeping – 5,6 miljoen per maand

In 1885 is Good Housekeeping opgericht en in dat jaar verschijnt ook het eerste nummer. In 1911 heeft het een oplage van 300.000 en wordt het overgenomen door de Hearst Corporation.

Het eerste Britse nummer verschijnt in 1922 en heeft als onderwerpen zoals ‘The Law as a profession for Women’ en ‘Some Questions on Divorce’.


6. Reader’s Digest – 6,2 miljoen per maand

Reader’s Digest, in Nederland en België ook uitgebracht onder de naam Het Beste, is een van oorsprong Amerikaans tijdschrift dat in 49 edities in 21 verschillende talen over de hele wereld wordt uitgebracht. Reader’s Digest is het tijdschrift met de grootste oplage ter wereld.

Het maandblad heeft een totale oplage van circa 10,5 miljoen exemplaren in meer dan zeventig landen. Reader’s Digest bundelt een selectie van artikelen en rubrieken uit andere tijdschriften. De artikelen gaan over een brede waaier aan onderwerpen. Het tijdschrift heeft een relatief klein formaat (13,3 × 18,4 cm).


5. Better Homes and Gardens – 7,6 miljoen per maand

Best Read Magazine


4. AARP The Magazine – 1,5 miljoen lezers

Tijdschrift voor Amerikaanse pensionado’s.


3. Game Informer – 18 miljoen


2. Awake! – 60 miljoen lezers

Ontwaakt! is een tijdschrift van Jehova’s getuigen, een populair-propagandistische variant van De Wachttoren. Ontwaakt! is anoniem geschreven (meestal in het Engels) en uitgegeven door het Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap. Het heeft een gemiddelde oplage van ruim 60 miljoen exemplaren in meer dan 121 talen.


1. The Watchtower – 69,8 miljoen

De Wachttoren: Aankondiger van Jehovah’s koninkrijk (kort: “De Wachttoren”) is de belangrijkste publicatie van Jehova’s getuigen. Voor 1 januari 2008 werd het het tijdschrift semi-maandelijks uitgegeven, daarna maandelijks in twee versies: één voor het publiek en één voor intern gebruik door Jehova’s getuigen, waarin ook de artikelen staan die op de daaraan gewijde wekelijkse Wachttorenstudie worden besproken. Vanaf 2016 wordt de publieksversie tweemaandelijks uitgegeven.

De Wachttoren wordt anoniem geschreven (meestal in het Engels) en uitgegeven door het Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap. Het tijdschrift heeft een oplage van ruim 69,8 miljoen exemplaren in 334 talen in een papieren versie, op dvd met gebarentaal uitbeelding en als MP3 of PDF te downloaden.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie