Meest genoemde merk in liedje is Rolls-Royce – De top 10

0
Meest genoemde merk in liedje is Rolls-Royce
Meest genoemde merk in liedje is Rolls-Royce

Meest genoemde merk in liedje is Rolls-Royce

Op de website van Bloomberg (1) is een grappig onderzoekje te lezen. Zij hebben alle nummers die van mei 2014 tot en met mei 2017 in de top 20 van de Billboard Hot 100 hebben gestaan geanalyseerd en gekeken welke merken in deze nummers worden genoemd.

Rolls-Royce is favoriet, maar bijvoorbeeld ook Xanax, een medicijn met als voornaamste toepassing de behandeling van paniekstoornissen en angststoornissen. Lees meer over merken en muziek.


Lees hier->>> meer over auto’s…


1. Bloomberg is het bedrijf van de New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg. Hij is miljardair geworden met zijn financiële dienstverleningsbedrijf, met name door het analyseren en publiceren over financiële markten.


Meest genoemde merk in liedje is Rolls-Royce

Niet Mercedes-Benz, niet Ferrari, ook niet Lamborghini, maar de Rolls is koning van popsong. Als eerste niet-automerk komen we Hennesey Cognac tegen. In 1971 werd Hennessy overgenomen door Moët et Chandon.

In 1987 fuseerde deze met Louis Vuitton en creëerde zo ’s werelds grootste producent van luxe artikelen: Louis Vuitton Moët Hennessy.

Nike Air Jordan

Michael Jordan tekende in 1984 bij Nike. Het scheelde overigens niet veel of de Jordan had nooit met Nike’s gespeeld. Tijdens zijn collegeperiode aan de University of North Carolina speelde hij op Converse.

Overigens had Jordan weer een voorkeur voor Adidas. Jordan tekende een contract wat hem in cash 375.000 euro per jaar opleverde én bovendien een aandelenpakket waarmee hij in 5 jaar tijd nog eens 5 miljoen euro kon verdienen. Slechts enkele weken later werd het label Air Jordan bedacht.


Zie hier de Top 10 beroemdste journalisten in de Verenigde Staten 2022.


Ruim 10 jaar na zijn afscheid weet de Air Jordan divisie van Nike 1,8 miljard euro aan jaarlijkse verkopen te realiseren. In de VS heeft het merk 58% van de basketbalschoenenmarkt in handen. Voor kinderbasketbalschoenen ligt dit percentage op 77%.

Bron: Triple Double, 23 januari 2014


Tabel: merken en muziek


Merk,Aantal keer genoemd
Rolls-Royce, 11
Ferrari, 9
Hennessey,7
Porsche, 7
Chevrolet, 6
Lamborghini, 6
Bentley, 5
Nike Air Jordan,5
Cadillac, 5
Mercedes, 5
Rolex,5
Xanax.5


Zie hier de Top 50 zuinigste auto’s 2023 volgens Spritmonitor.de.


Bron en meer informatie: Kim Bashin en Lance Lambert: Rolls-Royce Is Pop Music’s Hottest Brand, Everyone sings about cars, sure. But software, Crock-Pots, and Band-Aids? We break it all down. op www.bloomberg.com, 17 augustus 2017


 

Geef een reactie