, , ,

Meest innovatieve universiteit ter wereld is de TU Eindhoven (de top 25)

Meest innovatieve universteit ter wereld is de TU Eindhoven

Meest innovatieve universiteit ter wereld is de TU Eindhoven

Weet je wie de meeste onderzoeken in samenwerking met innovatieve bedrijven publiceert? Ja, dus, want dat staat netjes in de titel: de TU van Eindhoven. In deze top 25 staan ook nog eens de TU Delft, de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. Uit de duim gezogen? Nee, natuurlijk niet, dit kunnen we lezen in de Times Higher Education.

Meest innovatieve universiteit ter wereld is de TU Eindhoven

De TU Eindhoven publiceerde het aantal van wel 1,316 artikelen samen met  top 25 bedrijven van de Clarivate Analytics’ list van de Top 100 Global Innovators – bijna 25 procent meer dan de Harvard University. Dat is toch niet gek voor ons kleine landje? Anderzijds zegt het wel wat over de staat van het Nederlandse universitaire onderwijs als je zo veel centjes bij het bedrijfsleven moet wegsnoepen om de boel een beetje beetje betaalbaar te houden.

Logischerwijze bevinden zich in de buurt van de universiteiten die het goed doen ook de grotere bedrijven die behoefte hebben aan innovatief onderzoek.Het Nederlandse Philips zit natuurlijk in Eindhoven, Sony en Hitachi bevinden zich in Tokyo (University of Tokyo), het hoofdkwartier van 3M is zit in Minnesota (University of Minnesota); Dow Chemical in Michigan (University of Michigan) en de Thales Group is te vinden net buiten Parijs (University Paris-Saclay).

 

 

Tabel: Meest innovatieve universiteit ter wereld

[table “” not found /]

Bron en meer informatie: Top universities for working with most innovative firms, The Times Higher Education, 9 januari 2017


Zie hier de Top15 grootste universiteiten ter wereld 2022.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie