Meest invloedrijke mensen 2021 volgens TIME

Frans Timmermans - Meest inspirerende mensen 2021: Iconen
Frans Timmermans - Meest inspirerende mensen 2021: Iconen

Meest invloedrijke mensen 2021

Meest inspirerende mensen 2021: Iconen

De TIME100 meest invloedrijke mensen voor 2021 is bekend geworden. Zoals gewoonlijk is het een verrassend allegaartje van beroemdheden, politici, ondernemers en atleten. Met Frans Timmermans, Robert Cox, Friederike Otto en Geert Jan van Oldenborgh blazen wij als Nederland ook flink in de bus. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over beroemdheden op deze website.


PRINCE HARRY AND MEGHAN, THE DUKE AND DUCHESS OF SUSSEX


NAOMI OSAKA

Osaka behoort ook tot de top 50 best betaalde sporters ter wereld 2021.


ALEXEI NAVALNY


BRITNEY SPEARS


SHERRILYN IFILL

Ifill is een Amerikaanse advocaat. Ze is professor in de rechten en president en directeur-adviseur van het NAACP Legal Defense Fund.


DOLLY PARTON


SHOHEI OHTANI

De 27-jarige Japanner is de eerste speler in de geschiedenis van de Major League Baseball die zowel als slagman en als werper is gekozen voor de All-Star-Game.


CATHY PARK HONG

Park Hong is een Koreaans-Amerikaanse dichter, schrijver en professor. Ze is door haar geschriften een een belangrijke pleitbezorger voor Aziatisch-Amerikaanse vrouwen.


LUIS MANUEL OTERO ALCÁNTARA

De Cubaanse kunstenaar en gewetensgevangene Luis Manuel Otero Alcántara is een maand lang gevangengehouden in een ziekenhuis in Cuba nadat hij in hongerstaking was gegaan omdat de overheid kunstwerken van hem in beslag had genomen. Luis Manuel is één van de leiders van de San Idriso-beweging. Dat is een groep kunstenaars, journalisten, academici en activisten die zich inzetten voor de vrijheid van meningsuiting in Cuba.


NASRIN SOTOUDEH

Zij verdedigt vrouwen die protesteerden tegen de verplichting een hoofddoek te dragen. Sotoudeh is in Iran is mensenrechtenadvocaat en ze is tot 38 jaar gevangenisstraf en 148 zweepslagen veroordeeld. Eerder al kreeg ze na een oneerlijk proces 5 jaar cel opgelegd.


MANJUSHA P. KULKARNI, RUSSELL JEUNG AND CYNTHIA CHOI

Zij zijn activisten die strijden om een ​​einde te maken aan racisme tegen Zuid-Aziatische etnische gemeenschappen in de Verenigde Staten.


MUNA EL-KURD AND MOHAMMED EL-KURD

Al meer dan tien jaar strijdt de familie El-Kurd, samen met tientallen van hun buren in de wijk Sheikh Jarrah, tegen de gedwongen verwijdering uit hun huizen door Israëlische kolonisten in Jeruzalem.


Meest invloedrijke mensen 2021: Pioniers


BILLIE EILISH

Eilish is de jongste van de twee artiesten die alle Grammy Awards in de belangrijkste categorieën in één jaar (2019) won. Ze heeft in totaal zeven Grammy Awards, twee American Music Awards, twee Guinness World Records, drie MTV Video Music Awards en één Brit Award op haar naam staan


BEN CRUMP

Crump is een Amerikaanse advocaat die gespecialiseerd is in gevallen van burgerrechten en persoonlijk letsel, zoals rechtszaken wegens onrechtmatige daad. Crump leidt het juridische team van de familie George Floyd.


ADI UTARINI


SUNISA LEE


FELWINE SARR AND BÉNÉDICTE SAVOY


FATIH BIROL

Birol is een Turkse econoom en energiedeskundige, die sinds 1 september 2015 de uitvoerend directeur van het Internationaal Energieagentschap is.


AURORA JAMES


Zie hier De top 180 meest corrupte landen 2021 & 2020.


ADAR POONAWALLA


PHYLLIS OMIDO

Omido, ook wel de ‘Oost-Afrikaanse Erin Brockovich’ genoemd, is een Keniaanse milieuactivist.


FRANS TIMMERMANS

Frans Timmermans
Frans Timmermans

INDYRA MENDOZA AND CLAUDIA SPELLMANT


ROGER COX


OLIMPIA CORAL MELO CRUZ


DOROTTYA REDAI

In samenwerking met collega-leden van de Labrisz Lesbian Association en boekredacteur Boldizsar Nagy, leidde de Hongaarse Dorottya Rédai de ontwikkeling van het kinderboek Wonderland Is for Everyone, met LGBTI+ -personages in herinterpretaties van traditionele sprookjes.


ESTHER ZE NAW BAMVO AND EI THINZAR MAUNG


Meest invloedrijke mensen 2021: Titanen


SIMONE BILES


TIM COOK

Cook staat ook bij de 50 innovatiefste CEO’s van 2019.


SHONDA RHIMES

Rhimes (13 januari 1970) is een Amerikaanse televisieproducent, scenarioschrijver en auteur. Ze is vooral bekend als als hoofdschrijver en uitvoerend producent van het medische televisiedrama Grey’s Anatomy, de spin-off Private Practice en de politieke thrillerserie Scandal. Rhimes was ook uitvoerend producent van de ABC te series Off the Map, How to Get Away with Murder, The Catch en Station 19.


TIMBALAND AND SWIZZ BEATZ


NIKOLE HANNAH-JONES


TOM BRADY

Brady is ook één van tien grootste Amerikaanse sporterlegendes aller tijden.


YOUN YUH JUNG


ALLYSON FELIX


ANGÉLIQUE KIDJO

Haar eerste album Pretty werd alleen lokaal in Afrika uitgebracht, maar met haar tweede album, geproduceerd door jazzmuzikant Jasper van ’t Hof, brak zij internationaal door. Op haar album Oremi staat onder andere een bewerking van Voodoo Child (Slight Return) van Jimi Hendrix.

Haar album Djin Djin uit 2007, bevat bijdragen van onder andere Carlos Santana, Alicia Keys, Joss Stone, Peter Gabriel, Ziggy Marley en Branford Marsalis.

In 2018 coverde zij het album Remain in Light van de Talking Heads.

Werk van Angélique Kidjo is te horen in meer dan tien films waaronder Street Fighter, De Leeuwenkoning II: Simba’s trots en Blood Diamond.


KENNETH C. FRAZIER AND KENNETH I. CHENAULT


LUIZA TRAJANO

Luiza Helena Trajano Inácio Rodrigues (9 oktober 1948), is een Braziliaanse miljardair ondernemer. Ze is voorzitter van Magazine Luiza en aanverwante bedrijven. In juli 2020 was ze volgens Forbes de rijkste vrouw van Brazilië was. Trajano is lid van de adviesraad van onder meer UNICEF Brazilië en UNFPA Brazilië. Ze is een feministe.


Meest invloedrijke mensen 2021: Artiesten


Zie hier de top 10 topvrouwen van Nederland 2022 volgens AM.


KATE WINSLET


BAD BUNNY

Benito Antonio Martínez Ocasio heeft een YouTube-kanaal met ruim 30 miljoen abonnees. Daarnaast was hij de meest gestreamde artiest op spotify in 2020 met ruim 8,3 miljard streams.


CHLOÉ ZHAO

Zhao Tingv is een Chinees-Amerikaanse filmregisseuse en scenarioschrijfster. In 2021 won ze met de dramafilm Nomadland de Oscar voor beste film en beste regie.


JASON SUDEIKIS

Sudeikis is een Amerikaans acteur en komiek van Litouwse afkomst.


SCARLETT JOHANSSON


LIL NAS X


JESSICA B. HARRIS


BOWEN YANG

Yang (Brisbane, 6 november 1990) is een in Australië geboren Chinees-Amerikaanse acteur, komiek, podcaster en schrijver gevestigd in New York.


TRACEE ELLIS ROSS

Tracee Joy Silberstein, bekend als Tracee Ellis Ross, is een Amerikaanse actrice, zangeres, televisiepresentator, producer en regisseur. Ze staat bekend om haar hoofdrollen in de televisieseries Girlfriends en Black-ish.


MARK BRADFORD


N.K. JEMISIN


STEVEN YEUN


DANIEL KALUUYA

In 2021 speelde Daniel Kaluuya de revolutionair socialist Fred Hampton in het biografische drama Judas and the Black Messiah. Zijn optreden in de film werd geprezen door critici. Hij won een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol, een BAFTA Award voor Beste Acteur in een Bijrol, Critics’ Choice Movie Award voor Beste Mannelijke Bijrol en de Golden Globe Award voor Beste Mannelijke Bijrol.


OMAR SY

Sy is vooral bekend van zijn rol als Driss in de film Intouchables. Succesvol was Sy ook in de Netflix-serie Lupin waarin hij de hoofdrol van Assane Diop speelde, een gentleman-oplichter geïnspireerd door Arsène Lupin, die de dood van zijn door een valse beschuldiging tot zelfmoord gedreven vader wil wreken.


BARBARA KRUGER

Kruger is een Amerikaanse conceptuele kunstenaar en collagist verbonden aan The Pictures Generation.


KANE BROWN


Meest invloedrijke mensen 2021: leiders


NGOZI OKONJO-IWEALA

Dr. Okonjo-Iweala werd in 2019 verkozen tot lid van de American Academy of Arts and Sciences. Zij ontving tal van internationale prijzen, is auteur van een zestal boeken, voornamelijk over financiële economie, en hield enkele TED-conferenties, onder meer over corruptie.


JOE BIDEN


XI JINPING


LIZ CHENEY


KAMALA HARRIS


MARIO DRAGHI


TUCKER CARLSON


NAFTALI BENNETT


STACEY ABRAMS


NAYIB BUKELE ORTEZ

Bukele Ortez is een Salvadoraanse politicus en zakenman die de 46e president van El Salvador werd na het winnen van de verkiezingen van 2019.


DONALD TRUMP


NARENDRA MODI


MAHBOUBA SERAJ


JOE MANCHIN


EBRAHIM RAISI


ROCHELLE WALENSKY


MAMATA BANERJEE


RON KLAIN


ELISA LONCON ANTILEO

Antileo (23 januari 1963) is een Chileense linkse Mapuche inheemse rechten activist in Chili. In 2021 is ze gekozen als één van de vertegenwoordigers van het Mapuche-volk voor de Chileense Convención Constitucional. Het Convención Constitucional is het constituerende orgaan van de Republiek Chili dat verantwoordelijk is voor het opstellen van een nieuwe politieke grondwet


ABDUL GHANI BARADAR


Meest inspirerende mensen 2021: Innovators


JENSEN HUANG


ELON MUSK


ADRIENNE BANFIELD NORRIS, WILLOW SMITH AND JADA PINKETT SMITH


KATALIN KARIKO

Katalin Karikó is een Hongaarse biochemicus die gespecialiseerd is in RNA-gemedieerde mechanismen. Haar onderzoek gaat over de ontwikkeling van in vitro getranscribeerd mRNA voor eiwittherapieën.


MARY BARRA


JOHN NKENGASONG

Nkengasong is een Kameroenese viroloog en directeur van de Africa Centers for Disease Control and Prevention.


MIMI AUNG


VITALIK BUTERIN


VIYA


BARNEY GRAHAM

Graham is een Amerikaanse immunoloog, viroloog en arts voor klinische proeven. Hij is de adjunct-directeur van het Vaccine Research Center en het hoofd van het Viral Pathogenesis Laboratory.


FRIEDERIKE OTTO AND GEERT JAN VAN OLDENBORGH

Zij zijn initiatiefnemers achter het World Weather Attribution (WWA), een samenwerking tussen klimaatwetenschappers van de Universiteit van Oxford in het VK, het KNMI in Nederland, IPSL/LSCE in Frankrijk, Princeton University en NCAR in de VS, ETH Zürich in Zwitserland, IIT Delhi in India en klimaatimpactspecialisten van het Rode Kruis.

Website: www.worldweatherattribution.org


SARA MENKER

ara Menker is een ondernemer en de CEO van Gro Intelligence. Ze is trustee van het Mandela Institute for Development Studies en werd verkozen tot een van de World Economic Forum Young Global Leaders.


LIDIA MORAWSKA