Meest legendarische bokswedstrijden aller tijden – De Top 10 met beeld

0
Meest legendarische bokswedstrijden aller tijden
Meest legendarische bokswedstrijden aller tijden

Meest legendarische bokswedstrijden aller tijden

Er zijn aardig wat legendarische boksgevechten op beeld gezet. Hieronder vind je er tien. Natuurlijk weer heel discutabel, maar ze zijn zeker het kijken waar. Lees en zie meer…


Lee hier ->>> meer over boksen op deze website.


Top 10 – Meest legendarische bokswedstrijden aller tijden


10. Lennox Lewis vs. Mike Tyson, 2002, Memphis

Meer spektakel kun je bijna niet krijgen. Eerst was er de de massale vechtpartij voor het gevecht. Tyson bijt Lewis. Bij de eerst een klappen raakt Tyson al bijna buiten adem. Lewis kent geen genade en maakt korte metten met hem in ronde 8.


9. Arthur Abraham vs. Edison Miranda, 2006, Wetzlar

“The Blood Battle of Wetzlar”: King Arthur blijft doorgaan ondanks een gebroken kaak. Er stroomt heel veel bloed uit zijn mond. De pijn moet ondraaglijk zijn geweest. Dit is zo’n bovenmenselijk, heroïsch en ook krankzinnig gevecht.


Zie hier de Top 10 beste judoka’s aller tijden (met twee Nederlanders in de lijst).


8. Mike Tyson vs. Trevor Berbick, 1986, Las Vegas

Met dit gevecht van “Iron Mike” maakte hij voor goed naam. Het ging allemaal te snel voor die arme Berbick.

Hij probeert nog wel door te gaan na de directe van Tyson in de tweede ronde, maar hij wankelt. Met 20 jaar en 144 dagen is Mike Tyson dan na dit gevecht de jongste wereldkampioen zwaargewicht ooit.


7.  Lennox Lewis vs. Vitali Kitschko, 2003, Los Angeles

Klitschko is enorm sterk, maar Lewis is natuurlijk ook een hele grote.Na een enorme uppercut van Lewis, staat Klitschko te trillen op zijn benen. Het stopt in ronde 6, Klitschko zit onder het bloed.


6. Wladimir Klitschko vs. Anthony Joshua, 2017, Wembley

100.000 fans in Londen zingen ‘Sweet Caroline’. Dan gaat het compleet los in de ring. Klitschko verliest door knock-out en het is gelijk zijn laatste gevecht.


Top 5 – Meest legendarische bokswedstrijden aller tijden


5. Marvin Hagler vs. Sugar Ray Leonard, 1987, Las Vegas

‘Marvelous Marvin Hagler’ is de grote favoriet, hij is al tien jaar ongeslagen. Hij achtervolgt Leonard maar die is hem slim af. Leonard wint op punten, maar die uitslag is nog steeds betwist.


4. Evander Holyfield vs. Mike Tyson, 1996, Las Vegas

Holyfield vecht voor zijn leven. Hij weet het beest Tyson te temmen en pakt hem in ronde 11.


Zie hier de Top 10 beste boksers in Rocky & Creed met beeld.


Top 3 – Meest legendarische bokswedstrijden aller tijden


3. Joe Louis vs. Max Schmeling, 1936, New York

De ‘Brown Bomber’ zou onverslaanbaar zijn. Maar ‘Der schwarze Ulan vom Rhein’ had er over nagedacht. Na een stoot liet Louis altijd zijn linkerhand zakken. In ronde 12 is dan zo ver. Met zijn gevreesde rechter slaat Max Schmeling de jonge Amerikaan tegen de grond en hij komt niet meer overeind.


2. Muhammad Ali vs. Joe Frazier, 1975, Manilla

De ‘Thrilla in Manila’ is ook een soort horrorfilm. 14 ronden lang slaan de twee elkaar. Dan gooit de hoek van Frazier de handdoek. Ze zijn bang dat ‘Smoking Joe’ het niet zal overleven.


Muhammad Ali vs. George Foreman, 1974, Kinshasa

De “Rumble in the Jungle” is natuurlijk het meest bizarre en spannende gevecht aller tijden. Ronden lang slaat Foreman in op Ali. Hij hangt in de touwen en incasseert klap na klap.

Maar zijn tactiek, ‘Rope-a-dope‘, werkt. Foreman heeft al zijn krachten verspild. In ronde acht slaat Ali’s  toe. Met een legendarische links-rechts combinatie van links en rechts, en wat gerichte stoten op zijn hoofd en Foreman gaat neer!