, , , , , , ,

Meest ontwikkelde landen ter wereld 2016: Nederland op drie!

Nederland derde op de lijst van meest ontwikkelde landen ter wereld 2016

Nederland derde op de lijst van meest ontwikkelde landen ter wereld

Je mag het bijna niet meer zeggen: wat hebben we het hier goed en wat gaat het ongelofelijk goed met ons. Nee, de azijnpissers en zwartkijkers zijn degene die de opinie vormen en maar blijven roepen dat Nederland naar de gallemiezen gaat.

Daar geloven wij geen jota van en de Verenigde Naties ook niet. Alleen in Zwitserland en in Noorwegen zou je het beter kunnen hebben.

En als wij zo over de camping kijken en dit vergelijken met een gemiddeld vluchtelingenkamp, dan is / valt er inderdaad best wel wat te mopperen over ons eigen landje.


Lees hier ->>> meer over roken op deze website.


Nederland derde op de lijst van meest ontwikkelde landen ter wereld 2016


10. Finland

De eerste Scandinaviërs in de lijst en er zullen nog weer veel volgen in deze top 10. Net als die andere landen in Scandinavië betaal je er reteveel belasting (net als in Nederland), maar je wordt er wel gelukkiger, ouder en veiliger van…


9. Ierland (Republiek Ierland)

Terug in de lijst. Gingen even zwaar onderuit door de crisis, maar de Ieren zijn weer ‘back on track’ en dat is een goede zaak. Heb je de kans, pak een vliegticket Dublin en ga in een pub zitten. je hebt de avond van je leven!


8. IJsland

Ook weer terug na een zwaar kapitalistisch uitje, net als de Ieren. Zijn weer wakker geworden en kunnen er weer gezond en vrolijk op los leven op hun eiland.


7. Zweden

Zweden, waar hebben ze nu betere gehaktballetjes en meubels? Nergens toch. Verzorging van de wieg tot het graf is er verzekerd en er valt ook nog eens te genieten van de prachtige bossen! Wij zouden Zweden doen, overigens net als de andere negen landen in deze lijst.


6. Duitsland

Ze zijn letterlijk te dik, de Duitsers, anders zouden zij ook weer wat hoger hebben kunnen staan. Wie wel eens langsgaat bij onze Oosterbuurtjes weet en voelt dat er daar ook ook prima te leven valt.


5. Denemarken

Denemarken, Australië en Noorwegen zij altijd onze concurrenten al het gaat om het goede leven. Nu staan zij op vijf, maar daar hadden wij ook gewoon met trots kunnen staan als Nederland.


4. Australië

Het enige probleem dat ze hier hebben is dat ze nog iets te veel eten (obesitas) en roken. Verder is Down Under alles prima geregeld.


3. Nederland

We hebben de meeste effectieve en kostenbewuste gezondheidszorg van de wereld. We moeten alleen een stapje meer doen op het gebied van duurzaamheid, maar wij zijn dik tevreden hier!


2. Zwitserland

Wat neutraliteit en bergen wel niet kunnen doen voor je! Prima landje en zeer democratisch: over van alles en nog wat houden we gewoon een referendum.


1. Noorwegen

De Noren zijn al langer het beste land van de wereld. Mensenrechten, onderwijs, welvaart, stabiele economie, levensverwachting, gezondheidszorg, het enige is dat het klimaat er wel een paar graadjes bij zou mogen krijgen.


Zie hier de top 100 beste business scholen in Europa 2022.


Bron: United Nations, Inequality-adjusted Human Development Index (IHDI)


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie