, , ,

Meest winstgevende bedrijven 2020 – De top 10

Meest winstgevende bedrijven 2020

Meest winstgevende bedrijven 2020

Vorig jaar was nog een prima jaar voor de grotere bedrijven. Naast zes Amerikaanse bedrijven staan er inmiddels ook vier Chinese bedrijven in deze lijst.

De vraag bij die laatste bedrijven is natuurlijk wel in hoeverre het echte bedrijven zijn en of het geen speelgoed is van de Chinese communistische partij. Lees meer.


Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven op deze website.


Top 10 – Meest winstgevende bedrijven 2020

Bron: www.investopedia.com


10. Intel Corp. (INTC)

Winst: $23,7 miljard
Marktwaarde: $213 miljard

Beurs: NASDAQ

Intel ontwerpt en vervaardigt computeronderdelen en aanverwante producten. De belangrijkste producten zijn onder meer microprocessors, chipsets, processors, grafische kaarten, systeembeheersoftware.

Tot de klanten van het bedrijf behoren fabrikanten van computer toegepaste apparatuur, aanbieders van cloud- en communicatiediensten evenals fabrikanten van industriële, communicatie- en automobielapparatuur.

Website: www.intel.com


9. Bank Of China Ltd. (BACHY)

Winst: $24,8 miljard
Marktwaarde: $94,0 miljard

Beurs: OTC

Deze bank biedt een breed scala aan bank- en financiële diensten aan particulieren, bedrijven, overheidsinstanties en financiële instellingen.

Dit zijn onder andere sparen, deposito’s, leningen, hypotheken, creditcards en betaalpassen, handelsgerelateerde producten en kredietfaciliteiten.

De bank biedt ook diensten aan op het gebied van verzekeringen, effecten, onderzoek op beleggingsgebied en vermogensbeheer.


Zie hier de Top 10 grootste chemische bedrijven ter wereld in 2022.


8. Alibaba Group Holding Ltd. (BABA)

Winst: $24,9 miljard
Market Cap: $761,3 miljard

Beurs: New York Stock Exchange

Alibaba is een houdstermaatschappij opgericht in China. Het is de moeder van verschillende soorten e-commercebedrijven uit Chinese dochterondernemingen.

De belangrijkste bron van inkomsten is de gigantische digitale markt die consumenten en verkopers met elkaar verbindt, waardoor ze bij elkaar kunnen kopen en verkopen.


7. JPMorgan Chase & Co. (JPM)

Winst: $25,2 miljard
Marktwaarde: $315,5 miljard

Beurs: New York Stock Exchange

JPMorgan is een wereldwijde financiële holding die bank- en financiële diensten aanbiedt. De bank is betrokken bij een breed scala aan bedrijven.

Denk aan bedrijfskrediet, investeringsbankieren, marketmaking, prime brokerage en treasury- en effectenproducten en ze bedient ook overheden. Ze biedt ook diensten voor consumenten en vermogensbeheer.

Website: www.jpmorganchase.com


6. Agricultural Bank of China Ltd. (ACGBY)

Winst: $28,4 miljard
Marktwaarde: $112,3 miljard

Beurs: OTC

De Agricultural Bank of China biedt internationale commerciële bank- en financiële diensten. aan particulieren, bedrijven, overheidsinstanties en financiële instellingen. De bank houdt zich ook bezig met geldmarkttransacties, beleggingen in schulden en derivatenposities.

Meest winstgevende bedrijven 2020

Meest winstgevende bedrijven 2020


Zie hier de top 10 grootverbruikers van chips 2021 (semiconductoren).


5. Alphabet Inc. (GOOGL)

Winst: $31,5 miljard
Marktwaarde: $1,1 biljoen

Beurs: NASDAQ

Alphabet is de moedermaatschappij van Google Inc. Google biedt een scala aan internetproducten, waaronder zoeken, advertenties, handel, kaarten, YouTube, Google Cloud, Android, Chrome en Google Play.

Ook houdt het zich bezig met advertenties, verkoop van digitale inhoud, applicaties, cloud computing-diensten en verkoop van hardware.

Alphabet biedt ook smarthome-producten aan via Nest, online videogames via Stadia en ontwikkelt technologie voor autonoom rijden via zijn Waymo-project.


4. China Construction Bank Corp. (CICHY)

Winst: $35,6 miljard
Marktwaarde: $173,8 miljard

Beurs: OTC

China Construction Bank biedt een breed scala aan financiële diensten aan zakelijke klanten en consumenten. Dit zijn onder andere leningen, deposito’s, vermogensbeheer, handelsfinanciering, financieel advies en adviesdiensten.

De bank houdt zich ook bezig met investeringsactiviteiten zoals geldmarkttransacties, investeringen in schuldbewijzen, aandelen, evenals de handel in derivaten en vreemde valuta.


Top 3 – Meest winstgevende bedrijven 2020

Bron: www.investopedia.com


3. Industrial And Commercial Bank Of China Ltd. (IDCBY)

Winst: $41,7 miljard
Marktwaarde: $195 miljard

Beurs: OTC

Industrial and Commercial Bank of China biedt bank- en financiële diensten. Deze diensten omvatten zakelijke en persoonlijke leningen, handelsfinanciering, deposito’s, zakelijk en persoonlijk vermogensbeheer.

De bank verricht ook investeringsactiviteiten voor eigen rekening of voor rekening van klanten, waaronder geldmarkttransacties, beleggingen in effecten, valutatransacties en het houden van derivatenposities.


2. Microsoft Corp. (MSFT)

Winst: $44,3 miljard
Marktwaarde: $1,6 biljoen

Beurs: NASDAQ

Microsoft ontwikkelt, verleent licenties en ondersteunt softwareproducten, services en apparaten.

De producten van het bedrijf omvatten besturingssystemen, servertoepassingen, bedrijfstoepassingen, tools voor softwareontwikkeling, videogames en meer.

Het bedrijf produceert ook pc’s, tablets, spel- en entertainmentconsoles, telefoons en andere intelligente apparaten. Microsoft biedt ook cloudgebaseerde oplossingen, het snelst groeiende bedrijf, via zijn Azure cloud computing-platform.


1. Apple Inc. (AAPL)

Winst: $58,4 miljard
Marktwaarde: $2,1 biljoen

Beurs: NASDAQ

Apple ontwerpt en vervaardigt mobiele telefoons, personal computers en draagbare digitale muziekspelers. Het bedrijf verkoopt ook software, diensten, accessoires, netwerkoplossingen, muziek- en videostreaming. Apple is vooral bekend om zijn serie iPhones, iPads en Mac-pc’s.