, , ,

Meeste gebruikers van de cloud zijn te vinden in Denemarken

Meeste gebruikers van de cloud zijn te vinden in Denemarken

Meeste gebruikers van de cloud zijn te vinden in Denemarken

Wie niet in de ‘cloud’ zit moet toch ff achter zijn of haar oren krabben. De cloud is de toekomst toch? Er kleven ook wel wat nadelen aan. Wie weet wat Google en Microsoft hebben afgesproken met de veiligheidsdiensten in de Verenigde Staten?

Daar komen we ooit nog wel eens keer achter bij een volgende versie van Wikileaks. Wij Nederlanders zitten inmiddels ook aardig in de cloud. 36 procent geeft aan wel eens iets te doen met deze virtuele wereld. Lees meer…


Meeste gebruikers van de cloud zijn te vinden in Denemarken

In ons eigen landje maken dus meer dan één derde van de bewoners gebruik cloud computing.

Cloud computing is het via een netwerk – vaak het internet – op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. De term is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica, waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid.

Definitie van de cloud te vinden op Wikipedia

Bij cloud computing moet je denken aan programma’s als DropBox, Apple iCloud, GoogleDrive of Microsoft Office 365. Van de 16- tot 75-jarige Nederlanders zei 37 procent wel eens van zo’n dienst gebruik te maken.

Het gemiddeld in de Europese Unie lag in dat jaar op zo’n 25 procent. In landen in Oost- en Zuid-Europa is het gebruik van de cloud het minst ingeburgerd, daar ligt het percentage onder de 20.

Meer en meer 75-plussers maken gebruik de cloud

De echte ouderen van 75 plus zijn het minst actief in de cloud. Het percentage ouderen dat er gebruikt van maakt is wel gestegen tot 8 procent in 2015. Dit is bijna twee keer zo hoog als het jaar ervoor.

Bij mensen onder de 45 jaar is het gebruik van de cloud vele malen hoger dan bij 45-plussers, 45 om 23 procent. De grootverbruikers zij mannen en hoogopgeleiden.


Tabel: Top 10 Gebruikers van de cloud in Europa

[table]
,,
1.,Denemarken,43
2.,Ver. Koninkrijk,43
3.,Zweden,41
4.,Nederland,36
5.,Finland,35
6.,België,29
7.,Spanje,25
8.,Duitsland,23
9.,Frankrijk,19
10.,Italië,19
[/table]


Bron en meer informatie: Nederlander bovengemiddelde cloudgebruiker, Centraal Bureau voor Statistieken, 12 juli 2016


Zie hier de Top 10 landen met de meeste patentaanvragen 2021.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie