Mensen die niet van muziek houden zijn achterlijk zegt onderzoek

0
Mensen die niet van muziek houden zijn achterlijk
Mensen die niet van muziek houden zijn achterlijk

Mensen die niet van muziek houden zijn achterlijk

Hey, wij zeggen dit niet, dus geef de boodschapper niet de schuld. Dit valt te concluderen uit één van de vele wetenschappelijke publicaties van de PNAS, de Proceedings of the National Academy of Sciences.


Lees hier ->>> meer over media op deze website…


Wie zeggen dan dat mensen die niet van muziek houden achterlijk zijn? Dat zijn onderzoekers van de Universiteit van Barcelona en de McGill University uit Canada. Overigens zeggen ze dit zeker niet letterlijk. Lees meer over het hoe en waarom en de relatie tussen hersenactiviteiten ende liefde voor muziek.


Zie hier de Top 10 meest populaire podcasts ter wereld 2022.


Mensen die niet van muziek houden zijn achterlijk

Sommige mensen reageren heel positief op het horen van muziek en anderen hoeven geen muziek te horen omdat ze er niet warm of koud van worden. Dit onderzoek, Neural correlates of specific musical anhedonia, zocht naar een antwoord op de vraag hoe dit nu zit.

Wat ze hebben gedaan is mensen onder de MRI-scan leggen. Ze deden dit met 15 mensen die aangaven dat muziek hen niets deed. Tijdens het beluisteren van de muziek lagen ze onder de scan. Dit deden ze ook met 15 gemiddelde muziekliefhebbers en 15 enorme muziekliefhebbers.

Natuurlijk werden scans vergeleken. Uit deze vergelijking bleek dat er bij de muziekliefhebbers, tijdens het luisteren van muziek, meer bloed naar het beloningssysteem in de hersenen stroomde.


Zie hier de Top 10 digitale gezondheidstrends 2023.


Meer bloed dan degene die niet reageerden op muziek. Bij andere testjes die als plezierig worden ervaren was er niet of nauwelijks een verschil in dit beloningssysteem waar te nemen.

Het verschil zit dus niet in de ‘beloning’. Zo zagen de onderzoekers bij de muziekliefhebbers bij het luisteren naar muziek ook dat er interactie / communicatie plaatsvond tussen het beloningssysteem in de hersenen en het neurale auditieve systeem. Bij de personen die niet reageren op muziek was dit niet waar te nemen.


Zie hier de Top 10 meest succesvolle zangeressen in Nederland.


Bron en meer informatie:Why people who don’t like music aar stupid, Electronic beats, 9 november 2016
Noelia Martínez-Molina, Ernest Mas-Herrerob, Antoni Rodríguez-Fornellsa, Robert J. Zatorreb en Josep Marco-Pallarés: Neural correlates of specific musical anhedonia in PNAS, 17 september 2016


 

Geef een reactie