Mensen hebben ruim 6.000 gedachten per dag, zegt studie

Mensen hebben ruim 6.000 gedachten per dag, zegt studie
Mensen hebben ruim 6.000 gedachten per dag, zegt studie

Mensen hebben ruim 6.000 gedachten per dag

Duizenden gedachten gaan de hele dag door ons hoofd. Zo hebben bijvoorbeeld veel mensen moeite om in slaap te vallen omdat hun hersenen niet stoppen met denken. Nu heeft een nieuwe studie gesuggereerd dat een gemiddelde persoon 6.200 gedachten per dag heeft. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over onze hersenen op deze website.


Mensen hebben ruim 6.000 gedachten per dag

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications. Het onderzoek is uitgevoerd door psychologen van Queen’s University in Kingston, Canada. Om het onderzoek uit te voeren, maakten de psychologen gebruik van een methode die het begin en einde van een gedachte lokaliseert.


Weet je wat goed is: sporten op de automatische piloot


De onderzoekers isoleerden specifieke momenten waarop een individu gefocust is op een enkel idee. Ze beschreven deze staat van gefocust denken als ’thought worms’, gedachte wormen.


Wist je dat vrouwen beter gedachten kunnen lezen dan mannen


‘Wat we gedachtewormen noemen, zijn aangrenzende punten in een vereenvoudigde weergave van activiteitspatronen in de hersenen. De hersenen nemen op elk moment een ander punt in deze ’toestandsruimte’ in’. Dit zegt Jordan Poppenk, van de Canada Research Chair in Cognitive Neuroscience.


Wist je dat praten in jezelf je hersenen stimuleert en zorgt dat je eerder je doel bereikt!


Hij voegde eraan toe dat wanneer een persoon overgaat tot een nieuwe gedachte, hij een nieuwe gedachte-worm creëert. Onderzoek naar het scheppingsproces hielp de psychologen om het idee te bevestigen dat het verschijnen van een nieuwe gedachteworm overeenkomt met een gedachteovergang.

Magnetische resonantiebeeldvorming

Het onderzoek is uitgevoerd terwijl de proefpersonen films keken. Tijdens elke film keken 184 deelnemers naar drie of vier filmclips verspreid met rustperioden van 20 seconden. De proefpersonen zagen ook een controleclip van 84 seconden die aan het einde van elke serie werd herhaald.


Hier het antwoord op de vraag: wat is van invloed op je geheugen en je brein? Deze 12 bijzondere zaken!


Terwijl ze films bekeken, voerden de onderzoekers een magnetische resonantiebeeldvorming uit op elk onderwerp. Bij deze methode is hersenactiviteit gemeten door te kijken naar veranderingen met de bloedstroom.

‘Het kunnen meten van het ontstaan ​​van nieuwe gedachten geeft ons een manier om in de ‘zwarte doos’ van de rustende geest te kijken . Dit om de timing en het tempo van gedachten te verkennen wanneer een persoon alleen maar aan het dagdromen is over het avondeten en dat anders voor zichzelf houdt.’ aldus Poppen.


Bron en meer informatie: Julie Tseng & Jordan Poppenk: Brain meta-state transitions demarcate thoughts across task contexts exposing the mental noise of trait neuroticism in: Nature Communications volume 11, Article number: 3480 (2020)


Wist je dat de geur van eten je dik maakt, zorgt voor een hoge bloeddruk, hartklachten en diabetes