Mensen met honden gezonder: is ook goed voor je hart

0
Mensen met honden gezonder en goed voor je hart
Mensen met honden gezonder is goed voor je hart

Mensen met honden gezonder

Het blijkt dat die poep-producerende, alles aflikkende en pissende mormels gezond voor je zijn. Kilo’s vuil en bacteriën en liters kwijl lijken ze in je huis los te laten.

Maar goed, uit de een uitgebreide studie van de International Clinic Research Center at St. Anne’s University Hospital en de universiteit van Catania blijkt het tegendeel. Lees meer…


Lees hier->>> meer over honden op deze website…


Mensen met honden gezonder

Het bezit van een huisdier kan helpen je hart gezond te houden, vooral als dat huisdier een hond is.

Deze studie keek naar 1.769 personen zonder geschiedenis van hartziekten en scoorde ze op basis van de Life’s Simple 7 ideale gezondheidsgedragingen en factoren, opgesteld door de American Heart Association. Denk aan BMI, dieet, lichamelijke activiteit, roken, bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol.

De studie vergeleek de gezondheidsscores van eigenaren van huisdieren met degenen die geen huisdieren hadden. Vervolgens vergeleek het hondenbezitters met andere huisdierenbezitters en degenen die geen huisdieren bezaten.


Opmerkelijk: hondenbezitters gelukkiger dan mensen zonder huisdier zegt studie.


Andrea Maugeri, onderzoeker, zegt het volgende: ‘Over het algemeen rapporteerden mensen die een huisdier bezaten meer meer fysieke activiteit, een beter voedingspatroon en bloedsuiker.’ Vervolgens: ‘De grootste voordelen van het hebben van een huisdier waren waren te zien degenen die een hond bezaten, ongeacht hun leeftijd, geslacht en opleidingsniveau.’


Wist dat alleenstaande mannen een groter risico lopen op ontstekingen.


Relatie aan tussen hondenbezit en de gezondheid van je hart

De studie toont ook een duidelijke relatie aan tussen hondenbezit en de gezondheid van je hart. Dit is weer in overeenstemming is met de wetenschappelijke verklaring van de American Heart Association over de voordelen van het bezitten van een hond.

Denk bijvoorbeeld aan fysieke activiteit, betrokkenheid en vermindering van het risico op hart- en vaatziekten.


Zie hier: meer honden in de buurt minder criminaliteit zegt onderzoek.


Aan mensen met gezondheidsproblemen is daarom het aan te raden om een hond te nemen. Een hond kan dus enorme effecten hebben op je levensstijl.

Ook risicofactoren voor hartaanvallen, zoals sociaal isolement en eenzaamheid worden kleiner. Je bent niet meer alleen, je komt nog eens buiten en zo maak je meer kans op aanspraak.


Zie hier de top 10 engste dieren ter wereld.


Bron en meer informatie: Andrea Maugeri, Jose R. Medina-Inojosa, Sarka Kunzova, Martina Barchitta, Antonella Agodi, Manlio Vinciguerra en Francisco Lopez-Jimenez: Dog Ownership and Cardiovascular Health: Results From the Kardiovize 2030 Project in Mayo Clinic Proceedings, September 2019, Volume 3, Issue 3, Pages 268–275


Zie hier: heel de dag zitten is wel heel erg slecht voor je gezondheid.