Met geld koop je geen vriendschap, maar eenzaamheid zegt onderzoek

Grootste bedrijven per land 2021 - Top 300 cf Forbes
Grootste bedrijven per land 2021 - Top 300 cf Forbes

Met geld koop je geen vriendschap

Ben jij ook zo iemand waarbij alles om geld draait? Dan voel je je waarschijnlijk eenzaam en niet zo gelukkig. Lees meer over het verband tussen de honger naar geld en vriendschap.


Lees hier ->>> meer over geld op deze website.


Met geld koop je geen vriendschap zegt onderzoek

Als je alleen trots kunt zijn op jezelf, als je veel geld bezit, dan ben je vaker eenzaam. Dit blijkt uit de studie Money can’t buy love — or friendship van de universiteiten van Harvard en Buffalo. Dit konden zij opmaken uit een vergelijking van zo’n 2.500 deelnemers uit vijf verschillende onderzoeken.

Als je maar continu bezig bent met geld verdienen, dan zet je jezelf altijd onder druk. Je krijgt het gevoel of je je leven niet helemaal zelf meer in de hand hebt.


Hoe zit het nu met die eenzaamheid?

Die eenzaamheid heeft vooral te maken met het feit dat het zoveel tijd in beslag neemt om rijk te worden. Al die tijd die je besteed aan geld verdienen, kun je niet gebruiken voor familie en vrienden. Dit zorgt natuurlijk weer voor het gevoel van eenzaamheid en isolatie.


Alleen, depressief en rijk op de wereld

De mens is niet voor niets een sociaal dier. Het is van groot belang dat sociale netwerken hebben voor persoonlijke relaties en een goede geestelijke gezondheid. We hebben die netwerken nodig om ons veilig, gelukkig en gezond te voelen.

Dus wat moet je doen als rijk wilt worden en geen last wil krijgen van eenzaamheid en depressies? Zorg dat je de contacten met familie en vrienden goed blijft onderhouden!


Wist dat alleenstaande mannen een groter risico lopen op ontstekingen.


Bron en meer informatie: Deborah E. Ward, Lora E. Park, Kristin Naragon-Gainey, Ashley V. Whillans en Han Young Jung: Can’t Buy Me Love (or Friendship). Social Consequences of Financially Contingent Self-Worth. in Personality and Social Psychology Bulletin, 2020.