Militairen hebben het meest stressvolle beroep

0
Militairen hebben het meest stressvolle beroep
Militairen hebben het meest stressvolle beroep

Militairen hebben het meest stressvolle beroep

Wil je rustig oud worden en een baantje wat gedurende je carrière ook rustig voortkabbelt, dan moet je vooral geen militair willen worden.

Ben je wel op zoek naar spanning en sensatie, dan moet vooral een baan zoek in deze top 10. De site Careercast zocht het voor ons uit.


Lees hier ->>> meer over werk op deze website…


Militairen hebben het meest stressvolle beroep


1. Uitgezonden militairen

Leuk man een beetje schieten, blijkt dat toch best wel wat stress op te leveren. De meeste kans op actie is natuurlijk de landmacht en zij zeggen zelf: “De Koninklijke Landmacht is het onderdeel van Defensie dat zich op land inzet voor vrede en veiligheid. Zowel in Nederland als het buitenland worden we ingezet bij rampen, humanitaire hulp en gevechtsoperaties. En dat levert uitdagend werk op.”

Maar je kunt er ook iets saaiers gaan doen, je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag “in de techniek of de bouw, in de communicatie of gezondheidszorg, of op logistiek of administratief gebied.”


2. Militairen in het algemeen


3. Brandweermannen

Wil je werken bij de brandweer, dan zijn er wel wat grappige eisen waar je aan zal moeten voldoen. Zie voor meer: Werken bij de brandweer. Hier gaat het wel om werken bij de brandweer als particuliere anti-pyromaan.

Mag ik een baard dragen?
Nee. Ook te grote bakkebaarden of snorren zijn niet toegestaan. Dat komt door het gebruik van ademluchtmaskers

Welke karaktereigenschappen zijn van belang?
Teamgeest, sociale vaardigheid, goede manieren, gevoel voor orde en netheid, besluitvaardigheid, moedig zonder roekeloos te zijn, verantwoordelijkheidsgevoel en maatschappelijk besef.

Welke lichamelijke eisen worden er gesteld?
U moet beschikken over een goede gezondheid en een goede conditie.

Zijn hoogte-, diepte- of engtevrees een bezwaar?
Ja. Vooral hoogtevrees is een groot bezwaar.


4. Piloten

https://youtu.be/xJSey8HRUhU


Zie hier: hoe om te gaan met stress: 7 voorbeelden


5. Event coördinators


6. PR-verantwoordelijken


7. Managers / bedrijfsleiders


8. Krantenjournalisten


Zie hier De Top 25 beste werkplekken in Europa 2022.


9. Politiemannen

Je zit ook weer niet zo maar bij de politie, kijk maar eens op de website kombijdepolitie.nl. Voor surveillant, gewoon een beetje wandelen met een pistool op straat, moet je al het volgende doen:

1e selectiedag (Bewust Blauw)
De inhoud van het politiewerk en de impact op jou als persoon en je sociale leven staan centraal. Bewust Blauw vindt plaats in de regionale eenheid en duurt één dagdeel.

2e selectiedag (deel A)
Je intelligentie, taalvaardigheid en conditie worden getoetst bij de Politieacademie in Amsterdam. Deze selectiedag duurt een hele werkdag.

3e selectiedag (deel B)
Het psychologisch onderzoek bestaat uit drie onderdelen: persoonlijkheidsvragenlijst, gesprek met een psycholoog en een praktijkproef. Dit selectieonderdeel duurt een dagdeel en vindt plaats bij de Politieacademie in Amsterdam.


10. Taxichauffeurs


Geef een reactie