Minder snoepen? Neem een hersluitbare zak!

Minder snoepen
Minder snoepen?

Minder snoepen? Neem een hersluitbare zak!

Ééntje nog, nog maar ééntje en dit wordt echt de laatste?! Onze zuiderburen van de Universiteit van Gent hebben een deel van de oplossing gevonden. Na een aantal experimenten blijkt een zakje dat je dicht doet best wel handig om te minderen. Lees meer en ook andere oplossingen om een minder te snoepen.


Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website.


Minder snoepen? Neem een hersluitbare zak!

Als je dus een paar pondjes kwijt wil en / of er niet bij wil laten is er dus deze eenvoudige oplossing. Maar hoe kwamen de onderzoekers van de vakgroep marketing van de Universiteit van Gent aan deze wijsheid? Zij gebruikten hier voor een drietal verschillende experimenten.


Drie experimenten en snoepen

Als eerste maakten zij gebruik van een internet-enquête onder Amerikaanse consumenten. Deze consumenten kregen een hersluitbare als een gewone verpakkingen te zien. Over deze verpakkingen moesten zij dan weer allerlei vragen beantwoorden.

Een ander onderzoek deed men in de met Gentse studenten in de filmzaal. Daarna volgde het experiment met de Gentse studenten in de filmzaal. De deelnemers wisten niet dat de ene helft van de snoepzakjes een hersluitbare verpakking had en de andere helft niet. Na afloop van de film werden alle snoepzakjes ingeleverd en werd de ­resterende hoeveelheid snoep gewogen.

Als laatste was er nog een deel waarbij zo’n 50 mensen een dagboek bijhielden over hun consumptiepatroon van vijf snacks gedurende een week. Wat bleek: telkens werd bevestigd dat hersluitbare verpakkingen minder doen snoepen en dat tot wel 2,5 keer minder.


Zo’n hersluitbare verpakking openen, is een psychologische drempel die ons telkens weer doet nadenken, al is het maar voor even.


Professor Anneleen Van Kerckhove


Zie hier de Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022.


Minder snoepen: andere manieren

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om je eetpatroon te veranderen en zo een beetje gewicht kwijt te raken. Wat ook helpt is de ons voedsel een ander kleurtje te geven en dat doet eetlust ook afnemen. Denk daarnaast eens aan kleinere verpakkingen of een kleiner bord of kopje.


Meer over afvallen en gewicht kun hier->>> lezen op deze site.


Bron en meer informatie: Kristof Simoens: Het nieuwe wapen in de strijd tegen obesitas: hersluitbare verpakkingen in Het Nieuwsblad, 10 juli 2017