Moet u Bitcoin of goud kopen?

Moet u Bitcoin of goud kopen?
Moet u Bitcoin of goud kopen?

Vraagt u zich af of u Bitcoin of goud moet kopen? Zo ja, dan is dit wat u moet weten over deze waardevolle activa. 

Veel mensen hebben Bitcoin vergeleken met fysiek goud. De stijgende Bitcoinprijzen en de groeiende populariteit hebben veel mensen ertoe aangezet erin te investeren. In de loop der jaren heeft dit virtuele actief sommige mensen miljonair gemaakt, vooral vroege gebruikers.

De beleggingsopbrengsten van Bitcoin zijn geweldig geweest, waardoor veel mensen het vergelijken met hoogwaardige activa. En dit heeft veel mensen zich doen afvragen of ze Bitcoin of goud moeten kopen.


Lees hier ->>> meer over rijk worden op deze website.


Goud begrijpen als een investering

Historisch gezien heeft goud het goed gedaan tijdens wereldwijde marktcorrecties. Dat komt omdat dit actief zijn waarde behoudt.

De goudprijs blijft stabiel en stijgt dan wanneer investeerders aandelen verkopen om goud te kopen tijdens een dreigende recessie. Goud is dus een waardevolle hedge of een belegging waarvan de waarde tegengesteld beweegt tijdens een marktrecessie of -correctie.

Terwijl sommige beleggers bijvoorbeeld Bitcoin kochten tijdens de COVID-19 pandemie, stapten anderen over op fysiek goud en volgden daarbij traditionele strategieën.

Bijgevolg steeg de goudprijs van minder dan $1.300 in 2019 tot bijna $2.100 in 2020. De goudprijs daalde tot 2021 omdat de meeste economieën zich langzaam herstelden. De gemiddelde prijs was echter hoger dan vóór de pandemie.


Bitcoin als investering

Satoshi Nakamoto zag Bitcoin als een gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale munt die zou draaien op blockchain-technologie. Maar deze virtuele munt heeft een nieuw tijdperk ingeluid voor beleggen en financiën.

Veel mensen kopen Bitcoin op platforms zoals de bitcoinsmarter.org/nl/ en houden hun tokens vast, wachtend tot de prijs stijgt. Uiteindelijk kunnen ze hun Bitcoin met winst verkopen.

Vanaf 2010 konden early adopters de Bitcoins die ze kochten verkopen voor fracties van een enkele verzonden tegen $ 0,09. Ook werden grootschalige Bitcoin-miningpools en -farms steeds populairder. Tegelijkertijd kwamen cryptobeurzen op.

In 2020 leidde de COVID-19 pandemie tot het stilvallen van economieën over de hele wereld. Daardoor realiseerden beleggers en speculanten zich dat de koers van Bitcoin niet samen met de aandelenkoersen daalde.

Daarom begonnen zij hun kapitaal eraan te spenderen. Institutionele beleggers begonnen te zoeken naar mogelijkheden om beleggingsfondsen en -instrumenten uit Bitcoin te ontwikkelen.

En dit leidde tot de verzuring van de prijs van Bitcoin, die in april 2021 de grens van 61.000 dollar bereikte. Veel mensen zagen Bitcoin dan ook als een rendabele investering, aangezien de prijs sinds de introductie is gestegen.


Zie hier de Top 20 landen die toonaangevend zijn op het gebied van crypto 2022.


Bitcoin en goud vergelijken

Portfoliodiversificatie kan potentiële verliezen en risico’s beperken. Daarom overwegen sommige beleggers zowel investeringen in goud als in Bitcoin. Bitcoin is een niet-gecorreleerd actief omdat het niet direct gekoppeld is aan de aandelenmarkt.

Een klein bedrag aan Bitcoin toewijzen kan het rendement dus verbeteren zonder de algemene volatiliteit te verhogen.

Anderzijds kan goud een indekking vormen tegen een financiële crisis of inflatie, omdat het tegengesteld beweegt aan fiatgeld zoals de dollar. Daarom is goud een ideale optie voor een belegger die extra zekerheid wil.

In het algemeen is Bitcoin riskanter dan goud, omdat het onstabiel en gedecentraliseerd is. In het ideale geval kan de volatiliteit van Bitcoin tot aanzienlijke verliezen leiden. Hoewel sommige beleggers de voorkeur geven aan Bitcoin vanwege de onderliggende technologie, zouden alleen degenen die bereid zijn risico’s te nemen, erin moeten beleggen.

Hoewel fysiek goud risico’s inhoudt, maakt de lange geschiedenis ervan het voor beleggers gemakkelijker om de verkoop of aankoop ervan te timen. En dit beschermt beleggers tegen aanzienlijke verliezen.

Desalniettemin moet iedere belegger die Bitcoin overweegt, de volatiliteit ervan begrijpen. Bitcoin heeft een wereldwijd bereik, hoewel de beperkingen in de toekomst zouden kunnen toenemen.

China heeft bijvoorbeeld het minen van Bitcoin verboden. Andere landen overwegen de handel in Bitcoin bij wet te regelen. Dit zijn enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de waarde van Bitcoin als investering.


Slotopmerkingen

Bitcoin en goud spelen een rol op de markt van de beleggers. Deze investeringen hebben voor- en nadelen die specifieke beleggers aanspreken.

Toch zijn zowel goud als Bitcoin ideaal voor diversificatiedoeleinden. Beleggers moeten echter de voor- en nadelen van elk van deze activa begrijpen alvorens te beleggen.