Mooiste automuseums in Italië
, , , , , , ,

Mooiste automuseums in Italië – Acht mooie voorbeelden

Mooiste automuseums in Italië

Maken ze in Italië de mooiste auto’s? Wij denken van wel. De verzamelingen van deze auto’s in deze automusea in Italië zijn daarom natuurlijk ook wonderschoon. Zie hier de acht mooiste en als er één niet bijstaat, geef dat dan hieronder even door svp. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Mooiste automuseums in Italië


Alfa Romeo Museum Arese (15 kilometer van Milaan)

Aan de rand van Milaan vertelt het Alfa Romeo Museum in Arese, ook wel bekend als ‘dE TIJDMACHINE’, het verhaal van het historische Milanese autobedrijf opgericht in 1910. Het museum onderzoekt de evolutie van het autorijden met 70 van zijn meest representatieve modellen. Na een rondleiding door het museum hebben bezoekers toegang tot een ruimte waar ze een reeks korte 4D-films kunnen bekijken die gewijd zijn aan de legendarische successen van Alfa.

Adres:
Viale Alfa Romeo
Arese

Telefoon: +39 02 44425511

Website: www.museoalfaromeo.com


Fratelli Cozzi Museum in Legnano

Deze historische Alfa Romeo-dealer in Legnano heeft meer dan 50 vierwielige designpareltjes en is open voor het publiek.

Adres:
Viale Pietro Toselli 46
Legnano

Telefoon: +39 0331 427923

Website: www.museofratellicozzi.com


Mille Miglia Museum in Brescia

In dit gerenoveerde kloostercomplex van Sant’Eufemia in Brescia laat het Mille Miglia Museum de geschiedenis van deze buitengewone race zien. Het is een schitterende tentoonstelling van de auto’s die in de loop der jaren aan de race hebben deelgenomen.

Adres:
Viale della Bornata 123
Brescia

Telefoon: +39 030 3365631

Website: www.museomillemiglia.it


Nationaal Automobiel Museum in Turijn

Hier zien we de geschiedenis van de autotechniek en design in al haar Italiaanse glorie. Het National Automobile Museum is een tentoonstellingsruimte met meer dan 200 auto’s van 80 verschillende fabrikanten en landen.

Adres:
Corso Unità d’Italia 40
Turijn

Telefoon: +39 011 677666

Website: www.museoauto.it


Ferrari Museum in Maranello

Zie hier ->>> de mooiste Ferrari’s aller tijden op deze website.

Je moet eigenlijk een bezoek brengen aan het Ferrari-museum in Maranello, in de provincie Modena. Hier kun je 40 iconische modellen van het ‘steigerende paard’ bewonderen. Dit zijn bijvoorbeeld de legendarische F1 Grand Prix-auto’s, sportprototypes en unieke conceptauto’s. Afgezien van het bekijken van de fantastische autocollectie, is er de mogelijkheid om een ​​F1-simulator uit te proberen.

Adres:
Via Alfredo Dino Ferrari, 43
Maranello

Telefoon: +39 0536 949713

Website: musei.ferrari.com


Umberto Panini Collection in Modena

Ga ook zeker langs bij de de Umberto Panini-collectie in Modena. Het is alleen zichtbaar op schriftelijk verzoek (ook online) en biedt een interessant overzicht van het bedrijf dat in 1914 is opgericht door Alfieri Maserati. De collectie bevat zeldzaamheden als de Maserati 420M Eldorado, speciaal gebouwd voor de Monza 500-race in 1958 en bestuurd door de legendarische Stirling Moss en Tazio Nuvolari’s Maserati 6C 34.

Adres:
Str. Corletto Sud 320
Modena

Telefoon: + 39 059 5962181

Website: www.paninimotormuseum.it


Mooiste automuseums in Italië


Righini Collectie in Castelfranco Emilia

Het kasteel Malvasia di Panzano in Castelfranco Emilia is de thuisbasis van de Righini-collectie. Dit is één van de belangrijkste collecties oldtimers in Italië. Het indrukwekkende aanbod met 350 auto’s bevat zeldzame modellen zoals de Auto Avio Costruzioni Type 815 uit 1948. Dit is de eerste auto gebouwd door Enzo Ferrari en de Alfa Romeo 2300 C, eigendom van Tazio Nuvolari. Wil je het museum bezoeken, dan moet je online een formulier invullen.

Adres:
Via Nino Bixio 12
Castelfranco Emilia

Website: www.righiniauto.it


Lamborghini Museum in Sant’Agata Bolognese

Het Lamborghini-museum in de fabriek van Sant’Agata Bolognese bevindt zich halverwege Modena en Bologna. De ruimtes bieden een overzicht van de geschiedenis van Lamborghini, van de iconische 350 GT- en Miura-modellen tot de raceauto’s. Het museum organiseert rondleidingen naar de productielijnen in de oude fabriek, waar je een stapsgewijs kunt zien hoe deze magische sportwagens worden gebouwd.

Adres:
Via Modena 12
Sant’Agata Bolognese

Telefoon: +39 051 6817611

Website: www.lamborghini.com

Zie hier ->>> de tien mooiste Lamborghini’s aller tijden op deze website.