Mooiste auto’s in films (tien stuks met film)

0
Mooiste auto’s in films
Mooiste auto’s in films

Mooiste auto’s in films

Een mooie lijst met de mooiste auto’s in de beste films. Dit keer zonder nummering omdat het heel erg lastig is om overeenstemming te vinden over de volgorde. Een Dodge Charger uit 1969, Plymouth Fury en de Dodge Monaco uit 1974 van de Blues Brothers zijn maar een paar voorbeelden.


Lees hier ->>> meer over films en hier ->>> meer over auto’s op deze website…


De mooiste auto’s in films


Dodge Charger 1969 en de Chevy Nova 1970

Death Proof 2007

Zelfde film van Quentin Tarentino met Kurt Russel als seriemoordenaar met behulp van auto.

Death Proof
Death Proof

Plymouth Fury

Christine 1983

Actiethriller van regisseur John Carpenter. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. De drie hoofdrollen worden gespeeld door Keith Gordon – John Stockwell en Alexandra Paul.

Christine
Christine

Zie hier de Top 10 meest gebruikte auto’s in films aller tijden.


Chrysler Imperial

The Green Hornet 2011

Britt Reid (Seth Rogen) is de zoon van de rijke krantenuitgever James Reid. Terwijl zijn vader de corruptie in de stad via de kranten aankaart geniet Britt van zijn luxeleven. Maar wanneer James op een dag door een bijensteek overlijdt komt het bedrijf in handen van Britt. Hij besluit dat hij iets moet teruggeven aan de samenleving. Samen met zijn assistent Kato (Jay Chou) wil hij de misdaad bestrijden.

Green Hornet
Green Hornet

Aston Martin DB5

Goldfinger 1963

Goldfinger is de derde James Bond-film geproduceerd door EON Productions, met Sean Connery als James Bond. De film is uitgebracht in 1964. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1959.

Aston Martin DB5
Aston Martin DB5

Zie hier de Top 10 auto’s met de meeste kofferruimte 2022.


Pontiac Trans Am

Smokey and the Bandit 1977

Grappig verhaal met Dom DeLuise en Burt Reynalds die de VS doorcrossen.

Smokey and the bandit
Smokey and the bandit


Ford XB Falcon 1973

Mad Max 1979

Mad Max is een Australische sciencefictionfilm uit 1979 onder regie van George Miller. De hoofdrol wordt vertolkt door Mel Gibson. De film is gebaseerd op het western-genre en speelt zich af in een dystopische toekomst. De film had een grote impact op apocalyptische en post-apocalyptische fictie.


Ford Gran Torino

Starsky & Hutch 2004

Starsky & Hutch is een film onder regie van Todd Phillips. De film is gebaseerd op de Starsky and Hutch-televisieserie uit de jaren ’70.

Starsky en Hutch
Starsky en Hutch

Mitsubishi Eclipse 2G RS 420A 1995

The Fast and the Furious 2011

Amerikaanse film uit 2001 met Paul Walker en Vin Diesel in de hoofdrollen. De film werd geregisseerd door Rob Cohen.

The fast and the furious 2001
The fast and the furious 2001

Dodge Monaco 1974

The Blues Brothers 1980

Amerikaanse film van John Landis. Met Dan Aykroyd en John Belushi die met hun Blues Brothers-act faam hadden verworven in shows als Saturday Night Live. De film is met zijn budget van US$30 miljoen (toen een legendarisch bedrag) één van de duurste films ooit.

Blues Brothers
Blues Brothers

Shala-Vette 1975

Death Race 2000

Death Race 2000 is een film van regisseur van Paul Bartel met in de hoofdrol David Carradine. De film is een parodie op het geweld in de sport en speelt zich af in een alternatieve toekomst in het jaar 2000 als verschillende racers deelnemen aan de transcontinentale road race waarbij voetgangers expres worden doodgereden vanwege de extra punten. De film is inmiddels een cultklassieker.

Death Race 2000
Death Race 2000


Lincoln Continental 1941

The Godfather 1972

Amerikaanse speelfilm van regisseur Francis Ford Coppola. De film is de eerste uit een reeks van drie en vertelt het verhaal van Michael Corleone – hoofd van een maffiafamilie uit New York.

The Godfather Part I
The Godfather Part I

 

Geef een reactie