Mooiste bos ter wereld is het Sagano Bamboo Forest in Japan (top 10 met video)

Mooiste bos ter wereld is het Sagano Bamboo Forest in Japan
Mooiste bos ter wereld is het Sagano Bamboo Forest in Japan

Mooiste bos ter wereld is het Sagano Bamboo Forest in Japan (top 10)

Hier een prachtige top 10 vol met bomen en met zeer rustgevende video’s: een genot voor het oog! Ook weer een mooi lijstej voor je zgn. bucket-list.


Lees hier->>> meer over natuur op deze website…


Mooiste bos ter wereld is het Sagano Bamboo Forest in Japan (top 10)


1. Sagano Bamboo Forest, Japan

‘Een van de bekendste plekken van Kyoto is het Bamboo forest in het district Arashiyama. Hier wandel je tussen de dikke bamboeplanten, met stammen van soms wel tientallen centimeters dik. Een bijzonder gezicht, al moet je het pad vaak wel delen met een hoop andere toeristen.


Zie hier de top 10 grootste regenwouden ter wereld.


In het bos vind je ook de Tenryuji tempel. Een van de mooisten in zijn soort en met een enorme tuin vol kersenbomen en andere planten. Bezoek deze tempel in de vroege lente of in de herfst, als de bomen zijn getooid in spectaculaire herfstkleuren.’

Bron: Rondreis.nl


2. Giant Sequoia National Monument, Californië, Verenigde Staten

Het Giant Sequoia National Monument is een 1.326,43 km² groot, federaal beschermd natuurgebied in het zuiden van het Sierra Nevada-gebergte in de Amerikaanse staat Californië. Het omvat 38 standplaatsen van reuzensequoia’s (Sequoiadendron giganteum). Dat is ongeveer de helft van alle natuurlijke standplaatsen van de soort.


3. Redwood National Park, Californië, Verenigde Staten

Redwood National Park, opgericht in 1968, vormt een geheel met drie staatsparken, dit zijn California’s Del Norte Coast Redwoods State Park, Jedediah Smith Redwoods State Park en Prairie Creek Redwoods State Park.

Deze laatste drie parken werden al aan het begin van de 20e eeuw gesticht. In 1994 werd het beheer van de vier parken samengevoegd en staan ze bekend als Redwood National and State Parks.

De vier parken beslaan een totale oppervlakte van ongeveer 540 km2 en ze beschermen ongeveer 45% van het nog bestaande bos met kustmammoetbomen (Coast Redwoods).


4. Zwarte Woud, Duitsland

Het Zwarte Woud (Duits: Schwarzwald) is een dichtbebost gebied en middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de Rijn en aan de Franse grens.

De Romeinen noemden het dichtbeboste gebergte met zijn kenmerkende donkere naaldbomen Silva Nigra – “het Zwarte of Donkere Woud of ondoordringbare woud”, dat voor hen onheilspellend en bijna ondoordringbaar was.

Het Duitse woord Schwarzwald werd voor de eerste keer in een document van het Zwitserse klooster St. Gallen uit het jaar 868 gebruikt.


5. Krzywy Las, Polen

The Krzywy Las (letterlijk: gebogen bos), is een klein bos die bestaat uit vreemd gevormde dennenbomen iets buiten het dorp Nowe Czarnowo, gemeente Gryfino in West-Pommeren, Polen.

Het bos bestaand uit ongeveer 400 bomen, is geplant in 1930 in de toenmalige Duitse provincie Pommeren. Er wordt gedacht dat een of andere soort menselijke manier of techniek is gebruikt om de bomen deze vorm te geven, maar de methode en het motief zijn nog steeds niet bekend.

Er wordt gespeculeerd dat de bomen vervormd zijn om natuurlijk gebogen hout te verkrijgen dat gebruikt kan worden voor het maken van meubels en boten. Anderen vermoeden dat een sneeuwstorm de bomen zo heeft gebogen. Tot de dag van vandaag blijft de oorzaak onduidelijk.


Zie hier de top 10 dodelijkste bosbranden in de geschiedenis.


6. Jiuzhaigou-vallei, Sichuan, China

De Jiuzhaigou-vallei is een natuurreservaat en Nationaal park Jiuzhaigou in het noorden van de provincie Sichuan, in China. Het is beroemd om de gekleurde meren en watervallen op verschillende niveaus. Sinds 1992 is het park uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.


7. Reserva biológica Bosque Nuboso Monteverde Reserve, Costa Rica

Het Reserva biológica Bosque Nuboso Monteverde (Nederlands: Biologisch nevelwoudreservaat Monteverde) is een privaat natuurreservaat in Costa Rica, gelegen langs de Cordillera de Tilarán in de provincies Puntarenas en Alajuela.

Het gebied van 10.500 hectare met nevelwoud[1] omvat 6 ecologische zones en 90% oerwoud. Het natuurreservaat is in 1972 opgericht en vernoemd naar het nabijgelegen dorp Monteverde.


8. Daintree Rainforest, Australië

Het Daintree regenwoud is het oudste regenwoud op de wereld, schattingen van 100 to zelfs 130 miljoen jaar oud maken dit regenwoud een stuk ouder dan de meer beroemde Amazone.

Deze jungle bevat een ongelofelijke verscheidenheid aan plant en dier soorten, velen bedreigd, andere uniek voor dit gebied, en er zijn zelfs bomen ontdekt hier die volgens wetenschappers al lang uitgestorven waren.

De eerste Europeanen kwamen hier pas in 1880 aan en hakten rond het huidige Daintree Village alle red cedar bomen om, pas in 1932 arriveerde de eerste blanke inwoner in het huidge Cape Tribulation.


9. Amazoneregenwoud, Zuid-Amerika

Het Amazoneregenwoud, ook wel de selva genoemd, is het grootste regenwoud op Aarde. Het heeft een oppervlakte van 5.5 miljoen km² en is verspreid over negen landen: Brazilië (60%), Peru (13%), Colombia (9%), Venezuela (5%), Bolivia (5%), Guyana (3%), Suriname (2,0%), Ecuador (1,5%) en Frans-Guyana (1,5%). Meer dan de helft van al het overgebleven regenwoud op aarde ligt in het Amazonebekken.


Zie hier de top 10 grootste regenwouden ter wereld.


10. Mooiste bos ter wereld: Olympic National Park, Washington, Verenigde Staten

Het Olympic National Park is een natuurgebied op het Olympic Peninsula, in het noordwestelijke gedeelte van de staat Washington in de Verenigde Staten. Het park werd in 1981 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Olympic Peninsula herbergt een van de weinige gebieden in de wereld met gematigde regenwouden, waaronder het Hoh-woud, Queets-woud, en Quinault-woud. Het gebied van het Olympic National Park is een van de nationale parken van de Verenigde Staten.

De vegetatie van regenwouden is hoofdzakelijk gelegen in het westelijke gedeelte van het schiereiland aangezien de centraal gelegen bergen een regenschaduweffect creëren in de oostelijke gebieden. Vandaar het drogere klimaat in dit laatste gebied.