Mooiste dierentuinen ter wereld – de top 10

Mooiste dierentuinen ter wereld - de top 10
Mooiste dierentuinen ter wereld - de top 10

Mooiste dierentuinen ter wereld – de top 10

Zoals de titel al verraadt: hier de mooiste dierentuinen ter wereld met wat tekst en een linkje…


Mooiste dierentuinen ter wereld - de top 10
Mooiste dierentuinen ter wereld – de top 10


Mooiste dierentuinen ter wereld – de top 10


10. Tiergarten Schönbrunn, Wenen, Oostenrijk

De dierentuin is opgericht in 1752 en bevindt zich in de tuinen van het voormalig keizerlijk paleis Schönbrunn in Wenen. Hoewel de Tiergarten al meer dan 250 jaar oud is, is Schönbrunn volgens de moderne eisen ingericht. Van de natuurlijke omgeving, bestaande uit loofbos en rotswanden, is goed gebruikgemaakt.

Website: www.schoenbrunn.at


9. Edinburgh Zoo, Edinburgh, Schotland

Edinburgh Zoo is een non-profit dierentuin gelegen in de Schotse hoofdstad Edinburgh. De dierentuin werd geopend in 1913 en ontvangt per jaar meer dan 600.000 bezoekers.

Naast het tentoonstellen van dieren is Edinburgh Zoo tevens actief op het gebied van de gedragsbiologie en neemt het deel aan verschillende conservatieprogramma’s over de wereld.

Website: www.edinburghzoo.org.uk


8. National Zoological Gardens / Pretoria Zoo, Pretoria, Zuid-Afrika

De National Zoological Gardens is een dierentuin van 85 hectare groot is de nationale dierentuin van Zuid-Afrika. De dierentuin werd in 1899 opgericht door J.W. Gunning. Pretoria Zoo is een van de acht grootste dierentuinen ter wereld en een van de hoogst gewaardeerde.

Website: www.nzg.ac.za


7. Taronga Zoo, Sydney, Australië

Taronga Zoo opende zijn deuren voor het eerst op 7 oktober 1916. De meeste dieren werden uit het verouderde “Moore Park” overgebracht naar Taronga Zoo.

Taronga Zoo heeft naast een grote collectie inheemse diersoorten ook diersoorten van andere continenten. Het parkdeel voor inheemse soorten omvat onder meer een onderkomen voor vogelbekdieren, een nachtdierenhuis, de begaanbaar volière “Blue Mountains Bushwalk” met dieren uit de Blue Mountains, diverse kleinere volières, en verblijven voor kangoeroes, koala’s, buidelduivels, wombats en helmkasuarissen.

Website: www.taronga.org.au/


6. Wellington Zoo, Nieuw-Zeeland

Wellington Zoo is meer dan 100 jaar oud. Het was de eerste dierentuin van het land en heeft 13 hectare voor vele bijzondere dieren van over de hele wereld.

Website: www.wellingtonzoo.com


5. Zoologischer Garten Berlin, Duitsland

De Zoologischer Garten Berlin, kortweg Zoo Berlin is een dierentuin in het centrum van Berlijn bij Bahnhof Zoologischer Garten. De dierentuin is 35 hectare groot, en is de soortenrijkste ter wereld. Er wordt nauw samengewerkt met het in het oosten van de stad gelegen, Tierpark Berlin Friedrichsfelde. De Zoo Berlin is een van de oudste dierentuinen ter wereld.

Website: www.zoo-berlin.de


4. Beijing Zoo

De dierentuin van Peking is in 1906 opgericht tijdens het 32ste regeringsjaar van keizer Guangxu van de Qing-dynastie. In 1988 logeerden twee panda’s (Qunqun en Xixi) een jaar lang in de dierentuin van Calgary ter ere van de Olympische Spelen. Ruim 1.350.000 mensen bezochten de dierentuin in die periode. Dit verblijf heeft bijgedragen aan de bekendheid van panda’s.


3. Bronx Zoo, New York, USA

De Bronx Zoo is een dierentuin gelegen in het Bronx Park in New York. Het is de grootste stadsdierentuin in de Verenigde Staten en beslaat 107 hectare. De dierentuin ligt ten zuiden van de New York Botanical Garden. De dierentuin heeft meer dan 4000 dieren in huis, waarvan vele bedreigde diersoorten.

Website: www.bronxzoo.com


2. Singapore Zoo

De Singapore Zoological Gardens, kortweg bekend als Singapore Zoo of lokaal als Mandai Zoo, is een dierentuin in Singapore. De dierentuin heeft een oppervlakte van 28 hectare en bevindt zich in het groene hart van de stadstaat aan de randen van het Upper Seletar Reservoir.

De Singapore Zoo werd op 23 juni 1973 geopend en vanaf het begin van het bestaan van de dierentuin profileert de Singapore Zoo zich als The Open Zoo, waar de dieren in natuurgetrouwe verblijven leven en afscheidingen tussen de bezoekers en de dieren zo veel mogelijk verstopt zijn achter rotsen, water of beplanting. De dierentuin ontvangt ongeveer 1.3 miljoen bezoekers per jaar.

Website: www.wrs.com.sg/en/singapore-zoo.html


1. San Diego Zoo

De San Diego Zoo is een dierentuin in San Diego in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië. Er verblijven zo’n 4000 dieren van meer dan 800 verschillende diersoorten. De San Diego Zoo is een van de weinige dierentuinen in de wereld met reuzenpanda’s.

De San Diego Zoo ligt in het grote stadspark Balboa Park, waar de Panama-California Exposition in 1915 gehouden werd. De dierentuin ontstond uit de tentoonstelling van exotische dieren van die expositie. In 1916 werd de Zoological Society of San Diego opgericht. Vanaf augustus 1921 had de dierentuin een eigen stukje land in Balboa Park.

Website: www.zoo.sandiegozoo.org


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website…