, , , ,

Mooiste eiland ter wereld is / zijn de Maladiven (top 10)

Het mooiste eiland ter wereld

Het mooiste eiland ter wereld is / zijn de Maladiven (top 10)

Ach, wat krijg je dan zin om je tas te pakken en de je schepen achter je te verbranden. Kijk maar eens op de afzonderlijke linkjes van deze tien verschillende eilanden en je komt direct in de sfeer. Lees meer en geniet…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website…


Het mooiste eiland ter wereld is / zijn de Maladiven (top 10)


1. De Maldiven

"<yoastmark

De Maldiven of Malediven, officieel de Republiek der Maldiven, is een eilandengroep bestaande uit 1190 koraaleilanden, gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India.

De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van circa 90.000 km², maar de totale landoppervlakte is slechts een kleine 300 km².

Het grootste eiland is 5 km² groot en er zijn er maar negen die groter zijn dan 2 km². Tweehonderd eilanden zijn bewoond en nog eens 88 vormen toeristenoorden.


2. Galapagoseilanden

Galapagoseilanden

Galapagoseilanden

De Galapagoseilanden zijn een verspreide groep eilanden ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan. Ze liggen in open zee op ongeveer 1000 km van de westkust van Zuid-Amerika en behoren staatkundig tot Ecuador.

De eilanden zijn geologisch gezien erg jong: enkele miljoenen jaren. Ze zijn van vulkanische oorsprong. Er komen veel unieke dieren en planten voor, die per eiland vaak enigszins verschillende soorten hebben gevormd.


3. Bali

Sawa op Bali

Sawa op Bali

Bali is een Indonesisch eiland, tevens een Indonesische provincie ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het is het westelijkste van de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland meet 5561 km² en telt 3.216.881 inwoners (2002).

Het eiland wordt overheerst door het vulkanisch gebergte; sommige van de vulkanen zijn actief.

Het hoogste punt van het eiland is de Gunung Agung (Agung berg), een vulkaan met een top van 3142 meter boven de zeespiegel. De Gunung Batur, vlak bij het Danau Batur (Baturmeer), is 1717 meter hoog met een krater van 180 meter diep.


Zie hier de Top 10 meest avontuurlijke bestemmingen 2023.


4. De Seychellen

Anse Source d'Argent op La Digue met typische granietformaties die tot aan het strand doorlopen.

Seychellen: Anse Source d’Argent op La Digue met typische granietformaties die tot aan het strand doorlopen.

De Seychellen, officieel de Republiek der Seychellen, zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1.600 km ten oosten van het Afrikaanse continent.

De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Van de 93.186 (2016) inwoners woont zo’n 90% op het hoofdeiland Mahé, dat met 155 km² net zo groot is als Texel.

De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland. De Seychellen zijn met hun inwoneraantal het kleinste land van Afrika en het behoort tot de kleinste landen van de wereld.


Zie hier de Top 10 grootste hotelketens 2023.


5. Bora Bora

"<yoastmark

Bora Bora is een atol gelegen in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Het eiland behoort samen met onder andere Tahiti en Moorea tot Frans-Polynesië en ligt zo’n 260 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Papeete.

Het eiland bestaat uit een uitgedoofde vulkaan, de 727 meter hoge Mount Otemanu, en een door een rif omgeven lagune. In het jaar 2007 telde het eiland 8800 inwoners.

De grootste plaats is Vaitape. De oorspronkelijke naam luidde Pora Pora, dat in het Tahitiaans “eerstgeborene” betekent.


6. Palawan, Filipijnen

Coron Island Filipijnen

Coron Island Filipijnen

Palawan is een provincie van de Filipijnen en wordt ook wel genoemd: last frontier van de Filipijnen. Het grootste eiland van de provincie heet tevens Palawan. De provincie ligt tussen Mindoro en Borneo in. De hoofdstad van de provincie is Puerto Princesa.


7. Thira / Santorini, Griekenland

Antiek Thera

Antiek Thera

Thera of Santorini, is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, behorende bij de eilandengroep Cycladen.

Het ligt ten noorden van Kreta, ten zuiden van Naxos en Paros, en bestaat feitelijk uit zes eilanden (Thira, Thirasia, Aspronisi, Paléa Kaméni, Néa Kaméni en Christiani) die ontstaan zijn tijdens uitbarstingen van de vulkaan in het midden van de eilandjes.

Hierdoor ontstond een ringvormige archipel. In het jaar 2011 had Thera ongeveer 15.000 inwoners. De hoofdstad heet Fira.


8. Hawaii

Punalu'u Beach op Hawaii

Punalu’u Beach op Hawaii

De staat Hawaii bestaat uit 137 atollen en vulkanische eilanden (waarvan de meeste klein en onbewoond) in het midden van de Stille Oceaan, waarvan de belangrijkste de Hawaïaanse eilanden-archipel vormen, een snoer van 18 eilanden waarvan 8 grote


9. Whitsundayeilanden, Australië

De Whitsundayeilanden

De Whitsundayeilanden

De Whitsundayeilanden zijn een archipel gelegen tegen de oostkust van Australië (Queensland), ten noorden van de stad Mackay en zo’n 900 km ten noorden van Brisbane.

James Cook voer door de Whitsundaypassage voordat hij voet zette op het vasteland van Australië. Hij ontdekte de eilanden op Pinksteren, ‘Whitsunday’ in het Engels; daarom noemde hij de archipel de Whitsundays.

Maar in die tijd werd de internationale datumgrens nog niet gebruikt, die ten oosten van Australië loopt. Cook wist dus niet dat het eigenlijk al maandag was, waardoor de naam eigenlijk onjuist is.

Een krappe 200 jaar lang kwamen maar enkele kolonisten hier naar toe. Om reizigers en schipbreukelingen wat eten te bieden plantte men wat kokospalmen en zette varkens uit.


10. Fiji

De Republiek Fiji, is een land in Melanesië, in Oceanië op het zuidelijk halfrond. Het bestaat uit meer dan 332 eilanden waarvan er 106 bewoond zijn. De grootste zijn Viti Levu waarop de hoofdstad Suva ligt en Vanua Levu.

Aangrenzende territoriale wateren zijn die van Vanuatu, Salomonseilanden, Tuvalu, Wallis en Futuna en Tonga.


Zie hier de top 10 mooiste eilanden in de Middellandse Zee 2022.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie