, , , , ,

Nederlandse jongeren zeer actief

Nederlandse jongeren zeer actief

Nederlandse jongeren zeer actief

Keer op keer moeten we het horen: vroeger was alles beter en de jongeren waren tenminste welopgevoed. Nou, ga die onderbuikdiarree maar eens heel snel doorspoelen. Uit de cijfertjes blijkt weer heel wat anders.

Met jong bedoelen we hier onze medeburgers tussen de 15 en 29 jaar oud. Nog geen vijf procent zit thuis duimen te draaien en de rest is op zoek naar werk, zit op school of is vandaag ook weer aan het werk. Lees meer over dit onderzoek van de OECD.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Nederlandse jongeren zeer actief

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO / OECD) is een samenwerkingsverband van 35 landen om sociaal en economisch beleid te bespreken, te bestuderen en te coördineren.

De aangesloten landen, waaronder Nederland, proberen gezamenlijke problemen op te lossen en trachten internationaal beleid af te stemmen. Het is wel weer aardig om te zien dat ook wij Nederlanders het onder deze redelijk ontwikkelde landen het weer aardig doen.


Opvallende zaken
De landen die boven ons staan, zijn de landen die we regelmatig tegenkomen op dit type lijstjes. De onderlinge verschillen met landen als Zwitserland, IJsland en Zweden ons land zijn weer niet zo groot.

In Luxemburg zitten jongeren vooral nog op school terwijl de Zwitserse jeugd net als de onze flink aan het werk is. Wat verder opvalt is dat, zoals bekend, de jeugdwerkloosheid in Spanje en Griekenland erg hoog is. De jeugd daar heeft een aardige tik te pakken van de afgelopen economische crisis.

Opmerkelijk is dat IJsland, die economisch ook kopje onder gingen in 2008, de zaak weer keurig op orde hebben.


Antwoord op de vraag: waar maken jongeren zich druk om in 2022?


Tabel: Jeugdigen (15-19 jaar) inactief, werkzoekend en aan het werk

[table “” not found /]

Zie hier de Top 10 wijken waar jongeren de grootst kans lopen om in de drugscriminaliteit te belanden 2022


.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie