Negen redenen waarom vegetariërs langer leven
Natuurlijk houden wij van onze hamburger, maar hier volgen de negen redenen waarom vegetariërs langer leven. In het verleden is er wel het één en ander af te dingen geweest over dit soort onderzoeken, maar Time en anderen zijn zo vriendelijk om een aantal onderzoeken voor ons op een rij te zetten. Overigens wil deze relatie, tussen langer leven en vegetariërs zijn, nog niet zeggen dat er een causaal verband is. Maar voor alle zekerheid vanaf vanavond: aan de knolselderij en de wortelen!
Bronnen:
Mens en gezondheid
Time
Huftington Post
Significance Magazine
Negen redenen waarom vegetariërs langer leven
1. Lagere Bloeddruk
2. Minder kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en een te veel aan cholesterol
3. Een beter humeur
4. Drinken minder
5. Minder kans op kanker
Zie hier de top 10 beste vegan kookboeken 2022 (5 lijstjes).
6. Minder kans op diabetes
7. Roken minder
8. Minder overgewicht
9. Bewegen meer
De ene vegetariër is de andere niet, hier een opsomming en benaming van de verschillende typjes die zich vegetariër noemen.
- Pesco-vegetariërs: eten geen vlees en gevogelte maar wel vis.
- Lacto-ovo-vegetariërs: eten geen vlees, gevogelte en vis, wel melk, kaas met vegetarisch stremsel, yoghurt, andere zuivelproducten en eieren.
- Lacto-vegetariërs: eten wel zuivel, maar geen eieren.
- Semi-vegetariërs of parttime-vegetariërs: Eten zeer bewust minder vlees, gevogelte en vis.
- Ovo-vegetariërs: eten wel eieren maar geen zuivel.
- Totaalvegetariërs: streven een volledig plantaardig dieet na en eten helemaal geen voedingsmiddelen die van dieren afkomstig zijn of waarvoor dieren gedood zijn.
- Veganisten: zijn totaalvegetariërs en gebruiken helemaal niets dat van dieren afkomstig is. dus ook geen wol, leer, zijde of producten zoals cosmetica die op dieren getest zijn.
- Fruitariërs: eten alleen die delen van de plant die geoogst kunnen worden zonder dat de plant gedood hoeft te worden of van vitale delen (zoals bladeren) ontdaan.
- Raw-foodisten: Dit zijn fruitarische veganisten die plantaardige voedsel in onverhitte en rauwe vorm consumeren.