Olijfolie verlaagt risico hartziekte met 20% zegt onderzoek

Olijfolie verlaagt risico hartziekte met 20% zegt onderzoek
Olijfolie verlaagt risico hartziekte met 20% zegt onderzoek

Olijfolie verlaagt risico hartziekte met 20% zegt onderzoek

Stop met margarine, boter of andere verzadigde vetten. Gebruik olijfolie! Olijfolie beschermt je tegen kanker, hart- en vaatziekten en aandoeningen van de luchtwegen, dementie en andere aandoeningen. Geloof je het niet? Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Olijfolie verlaagt risico hartziekte met 20% zegt onderzoek


Het is echt niet zomaar wat…. De mannen en vrouwen die iets meer dan twee theelepels (10 gram) margarine, boter, mayonaise of zuivelvet vervingen door dezelfde hoeveelheid olijfolie hadden een tot 34 procent lager algemeen risico om te overlijden dan mensen die weinig tot geen olijfolie aten.


Wist je dat Nederland één van landen is met de beste voedselvoorziening en kwaliteit…


Dit zegt Marta Guasch-Ferré in haar artikel. Zij is senior onderzoeker aan de Harvard TH Chan School of Public Health. Het is ook de eerste lange termijnstudie. Er zijn meer dan 90.000 Amerikanen tot 30 jaar lang gevolgd over olijfolie en sterfte. Eerdere studies zijn vooral uitgevoerd in mediterrane en Europese populaties waar de consumptie van olijfolie meestal hoger is.


Zie hier negen redenen waarom vegetariërs langer leven.


Deze resultaten bieden ondersteuning voor aanbevelingen om verzadigd en dierlijk vet te vervangen door onverzadigde plantaardige oliën. Gebruik daarom ook olijfolie om vroegtijdige sterfte te helpen voorkomen.


Zie hier de 10 meest stressvolle momenten in je leven.


De mensen die aangaven dat ze het meeste olijfolie tot zich namen, hadden bijvoorbeeld 19 procent minder kans om te overlijden aan hartaandoeningen. Ook hebben zij 17 procent minder kans om te overlijden aan kanker en 29 procent minder kans om te overlijden ademhalingsproblemen.

Verder hebben de olijfoliegebruikers ook nog eens 18 procent minder kans om te overlijden aan Alzheimer, Parkinson en Huntington.

De conclusie:

Higher olive oil intake was associated with lower risk of total and cause-specific mortality. Replacing margarine, butter, mayonnaise, and dairy fat with olive oil was associated with lower risk of mortality.


Antwoord op de vraag: wat zijn de 10 grootste organen in het menselijk lichaam?


Bron en meer informatie: Marta Guasch-Ferré, Yanping Li, Walter C. Willett, Qi Sun, Laura Sampson, Jordi Salas-Salvadó, Miguel A. Martínez-González, Meir J. Stampfer en Frank B. Hu: Consumption of Olive Oil and Risk of Total and Cause-Specific Mortality Among U.S. Adults in de Journal of the American College of Cardiology, 2022 Jan, 79 (2) 101–112


Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders te dik is…