Omstandigheden evenveel invloed op geluk als je persoonlijkheid

0
Omstandigheden evenveel invloed op geluk als je mindset
Omstandigheden evenveel invloed op geluk als je mindset

Omstandigheden evenveel invloed op geluk als je persoonlijkheid

Geluk hangt niet grotendeels af van je mindset, zoals veel gelukcoaches suggereren. Dit volgens een recent onderzoek door psychologieonderzoekers van Cornell. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over geluk op deze website


Omstandigheden evenveel invloed op geluk als persoonlijkheid


De onderzoekers ontdekken dat objectieve omstandigheden en gedragingen, zoals rijkdom en gezondheid, evenzeer van invloed zijn op geluk als subjectieve psychologische eigenschappen.

“Als we naar het onderzoek kijken, suggereert het dat mensen gewoon gelukkiger zijn omdat ze een gelukkige mindset hebben”. Dit vertelt William Hobbs, assistent-professor psychologie aan het College of Human Ecology. “Ons onderzoek laat zien dat dit niet het geval is, dat er veel drijfveren zijn voor geluk. Voor sommigen heeft het te maken met met mindset, voor anderen geld, sporten of tijd doorbrengen met familie en vrienden.”

Onderzoekers Hobbs en Ong suggereren dat beleid gericht op omstandigheden en gedrag, zoals het verminderen van ongelijkheid of roken, waardevoller kan zijn dan interventies gericht op de psyche, die misschien niet voor grote groepen kunnen worden toegepast.


Zie hier: persoonlijkheid en tevredenheid met het leven: mensen met ‘Big Five’-kenmerken zijn gelukkiger.


Bron en meer informatie: William R. Hobbs en Anthony D. Ong : For living well, behaviors and circumstances matter just as much as psychological traits in PNAS, March 13, 2023, https://doi.org/10.1073/pnas.2212867120


Geef een reactie