Online vreemdgaan is verslavend

0
Online vreemdgaan is verslavend
Online vreemdgaan is verslavend

Online vreemdgaan is verslavend

Het kan, dus we maken er massaal gebruik van: daten via het het internet. En natuurlijk hebben we daar ook weer de stoute variant online vreemdgaan. Waar vroeger een bezoekje aan de promiscue achterbuurvrouw volstond, word je nu lid van een website en heb je de keuze uit vele overspelige lieden. En als je er eenmaal aan begint met het online vreemdgaan, kan het wel eens een extra verslaving worden zo meldt ons Brits onderzoek.

Online vreemdgaan is verslavend
Online vreemdgaan is verslavend

Online vreemdgaan is verslavend

De wetenschappers van de psychologie afdeling van de Britse Open Universiteit, Andreas Vossler en Naomi Moller, deden onderzoek naar mensen die zelf wel eens één of meerder internetavontuurtje achter de rug hadden of dit wisten van hun partner. Mensen konden tot in detail beschrijven hoe zij deze vorm van vreemdgaan ondergingen.

De deelnemers zelf aan het woord:

“I tried to stop but neither of us could, it would start again and since so easy, with all the technology we carry around it was an amazingly comforting and sexy thing to have.”

“With long working hours an online relationship is like fast food, ready when we are, naughty, cheap, very often eaten alone without the exhaustion of social niceties.”

Het onderzoek is gebaseerd op een anonieme online enquête van mensen tussen de 20 en 73 jaar. Deze mensen gaven aan dat internet het ‘makkelijker’maakt om vreemd te gaan. Zo is het eenvoudiger om je relatie voor een ander te verbergen, dan een extra relatie aan te knopen in de kroeg. Het blijkt wel dat de schade binnen een relatie van van internet-ontrouw even groot is als normale ontrouw.

Volgend de onderzoeker zou het goed zijn als binnen een relatie er in ieder geval de mogelijkheden van relaties op internet worden besproken, zodat je in ieder geval beter weet hou de ander en ongeveer over denkt. Verder is volgens hen natuurlijk, je raadt het al, meer onderzoek nodig…

Bron en meer informatie: Online affairs can be addictive, Open University, 1 oktober 2015

Geef een reactie