, , ,

Op vakantie doorwerken? We doen het massaal!

Op vakantie doorwerken? We doen het massaal!

Op vakantie doorwerken? We doen het massaal!

Rustig vakantie vieren voor de gemiddelde Nederlander? Nou, vergeet het maar. Uit een onderzoek van Ricoh blijkt dat we het werken niet kunnen laten.

Dat protestantisme zit schijnbaar zo in onze genen ingebakken dat we wel moeten blijven werken. Misschien ligt het ook wel aan het feit dat we denken onmisbaar te zijn.

Of zijn we bang zijn dat we bij de volgende reorganisatieronde bovenaan het lijstje komen te staan? Lees hier onder meer over dit onderzoek. Bange werk(-)ezeltjes? Het lijkt er op…


Lees hier ->>> meer over werk op deze website…


Op vakantie doorwerken? We doen het massaal!

Het werk gaat mee en we moeten wel bereikbaar blijven

Meer dan de helft van je collega’s, 56% procent, neemt vrolijk zijn of haar werk werk mee op vakantie.

Behoor je niet tot die collega’s die in Frankrijk nog eens even de schouders er onder zet om voor de baas en de aandeelhouders nog meer centjes te verdienen, dan zou ik me maar eens achter de oren krabben.

Ruim een kwart, zo’n27%, neemt daarvoor ook de laptop mee in de koffer. Het overgrote deel van de Nederlanders, bijna 70%, is bereikbaar voor de collega’s tijdens de vakantie. Overigens gaat dit onderzoek wel over Nederlandse kantoorwerkers.

De grijze muisjes die natuurlijk gedurende de normale werkweken geregeld uit de neus eten of in goed gesprek zijn met de eerder genoemde collega’s. Misschien halen ze tijdens de vakantie gewoon wat uurtjes in?


Zie hier de Top 10 ideale thuiswerk beroepen.


Gaan we nu ook een beetje anders werken?

Veel bedrijven willen best wel een andere wijze van werken, al was het maar om die vermaledijde files te vermijden. Zie hier iets over de langste files ooit in Nederland, of hier over steden die het meeste last van files hebben, waaronder Den Haag.

Goed, toch valt het gedrag van ons niet makkelijk te beïnvloeden. Slecht 20% van de Nederlanders ervaart dat zijn werkgever ook echt stimuleert om op een andere wijze aan de slag te gaan.

Slechts 11 procent van de organisaties heeft hierover regeltjes op papier staan, terwijl wel 41 procent over de technische mogelijkheden beschikt.


Zie hier: wat willen kinderen uit groep 8 worden als ze later groot zijn?


Is er een beetje scheiding tussen werk en privé?

Iedereen is natuurlijk wel op zoek naar een goede scheiding tussen werk en privé. Toch voelen de kantoorklerken zich nog steeds niet fijn om tijdens de kantooruren de privé-zaken te regelen.

Zo vindt 27 procent van de witte boorden-maffia het nog steeds ‘not done’ om tijden werktijd een privé-telefoongesprek te voeren. Ook voelt slecht 37 procent zich vrij om op afwijkende tijden op kantoor aan te komen of om te vertrekken.

Dan valt het natuurlijk niet mee om je reistijd te verkorten of de files te vermijden. 23 procent van de kantoormedewerkers voelt zich sterk genoeg om onder werktijd te een potje te gaan sporten en om bijvoorbeeld het werk vervolgens ’s avonds in te halen.


Bange loonslaafjes, ook tijden vakantie?

Waarom vullen we onze werktijden nou niet gewoon lekker zelf in? Volgens de respondenten van deze enquête wordt in 44 procent van de organisaties werken op afwijkende tijdstippen gewoonweg niet toegestaan. 28 procent is bang dat ze de indruk zullen wekken de ze er de kantjes van af te lopen…


Photo credit: Giorgio Montersino via ChairsHunt / CC BY-SA


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie