, , , , ,

Op welke leeftijd krijgen vrouwen hun eerste? Top 10 oud en jong

Op welke leeftijd krijgen vrouwen hun eerste

Op welke leeftijd krijgen vrouwen hun eerste?

De Griekse dames hebben het record. Zij zijn ruim de dertig gepasseerd als zij de eerste boreling op aarde zetten. Dat is bijna twee jaar meer als de Nederlandse moeder. Zij doen dat net iets na hun 29ste. Hier een overzicht van het eerste moederschap in 141 landen bijeengebracht door de UNICEF. Voor het gemak beginnen we met een top 10 vroeg (met veel Afrikaanse landen) en laat (met veel Europese landen) en iets over de oudste moeder ooit.

Op welke leeftijd krijgen vrouwen hun eerste

Op welke leeftijd krijgen vrouwen hun eerste?

Op welke leeftijd krijgen vrouwen hun eerste?

De oudste moeder ooit…
De oudste, officeel erkende, moeder ooit vinden we in Spanje. Maria del Carmen Bousada Lara kreeg op 29 december 2006 een tweeling. Zij was toen 66 jaar, 11 maanden en 24 dagen oud. Op zaterdag 11 juli 2009 overleed Maria op 69-jarige leeftijd.

Een 80-jarige vrouw uit India zegt dat zij de moeder is van een zesjarig jongetje. Omkari Singh zou daarmee de oudste moeder ooit zijn. De vrouw woont in de plaats Uttar Pradesh, met haar man Charan (89) en de zesjarige Amritwani. De jongen had een tweelingzusje, Barsaat, maar die overleed op vierjarige leeftijd. Desondanks is Singh blij: “Ik ben erg blij dat ik de moeder ben van een zesjarige zoon. Het is een niet uit te leggen gevoel. Vaak vragen mensen aan me of hij mijn kleinzoon is. Ik zeg dan: ‘Nee, hij is mijn zoon’ “.

Bron: AD, 19 januari 2015

Op welke leeftijd krijgen vrouwen hun eerste? De top 10 hoog
[table “” not found /]

Op welke leeftijd krijgen vrouwen hun eerste? De top 10 laag
[table “” not found /]

Op welke leeftijd krijgen vrouwen hun eerste? Alle 141 landen
[table “” not found /]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie