Open keukens zorgen dat mensen meer eten

0
Open keukens zorgen dat mensen meer eten
Open keukens zorgen dat mensen meer eten

Open keukens zorgen dat mensen meer eten

Zo, dat is dan weer duidelijk. Heb je wat last van overgewicht in combinatie met een open keuken, dan is de oplossing simpel. Metsel je keuken dicht, bij overgewicht, is de conclusie als we dit onderzoek lezen. Dit is wat Kim Rollings en Nancy Wells van de Universiteit van Notre Dame opschreven. Lees meer over eten en keukens.

Open keukens zorgen dat mensen meer eten

Het type keuken beïnvloedt toch echt je eetpatroon, zo stellen Rollings en Wells. Het onderzoek werd gedaan onder 57 studenten. De onderzoekers keken naar het eetgedrag van studenten in combinaties met de opstelling van de keuken.

“Eating in an ‘open concept kitchen,’ with greater visibility and convenience of food access, can set off a chain reaction. We’re more likely to get up and head towards the food more often, serve more food and eat more food.”

Kim Rollins, professor at University of Notre Dame, School of Architecture

 

Hoe meer je ziet aan eten, hoe eerder je geneigd bent om ook even een hapje te snacken. Zie je eten, dan ga je ook eten. Het verschil tussen open en gesloten keukens zou zo’n 50 tot 100 calorieën per dag zijn. Dit zou ook een ‘eyeopener’ moeten zijn voor de keukenarchitecten. Zeker in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland, waar meer en meer kinderen last hebben van overgewicht.

Nader onderzoek nodig

Natuurlijk is het groep onderzochte personen niet al te groot en eenzijdig student. Net als de vele andere onderzoeken die wij beschrijven geven de dames Rollings en Welss ook aan dat meer onderzoek toch echt noodzakelijk is.

Wist je dat…

  • Dikke kinderen meer eten, maar niet vaker.
  • Je meer eet als je wordt bediend door een corpulente serveerster of ober

Bron en meer informatie: Kimberly A. Rollings en Nancy M. Wells: Effects of Floor Plan Openness on Eating Behaviors, Sage journals, augustus 2016


Zie hier de top 10 van meest onmisbare apparaten in huis.


Geef een reactie