Ouderen worden van geld niet gelukkig zegt Prof. dr. Hans Kasper

0
Geld maakt ouderen niet gelukkig
Geld maakt ouderen niet gelukkig

Ouderen worden van geld niet gelukkig

Het is niet anders: geld maakt niet gelukkig en dus ook onze oudere Nederlanders niet. Iets meer pensioen of wat verhoging van de AOW, het maakt niets uit voor de mannen en vrouwen op leeftijd.

Dit kunnen we lezen in het onderzoek van het bedrijf Silverbrains: Geld alleen maakt (ook) ouderen niet gelukkig! Prof. dr. Hans Kasper, die zijn goede naam verbonden heeft aan dit onderzoek, heeft andere ideeën.

De ouderen in Nederland worden juist gelukkiger door een goede gezondheid en ze worden ongelukkiger door eenzaamheid. Lees meer…


Ouderen worden van geld niet gelukkig

Volgens Kasper moeten we veel meer aandacht besteden aan de gezondheid van de ouderen en het verminderen van de eenzaamheid.

Het hameren op AOW- en pensioenverhoging en een verlaging van de pensioenleeftijd is goedkoop en gaat voorbij aan waar het bij ouderen werkelijk om gaat.

Hans Kasper


Hoe staat het met het geld en ouderen

Zo’n 35 procent van de ouderen heeft (enige) moeite om rond te komen met geld wat maandelijks binnenkomt. 65 procent van de ondervraagden geeft aan genoeg te hebben.

In het onderzoek wordt ook een onderscheid gemaakt tussen typen van senioren. De groep die financieel in de problemen komt wordt getypeerd als ‘financieel onverstandige senioren. Daarin klinkt toch een beetje door: eigen schuld dikke b…


Welzijn en gezondheid

De senioren die het leven aangenaam en prettig vinden beschikken vaak over een goede gezondheid. Datzelfde geldt voor de eerder genoemde ervaren eenzaamheid.

Je kunt nog zo veel geld hebben, maar we zijn en blijven toch groepsdieren. Zonder anderen worden we diep ongelukkig.

Stop het pessimisme
Ook al die negatieve politieke praatjes doen de ouderen geen goed. Ze worden bang gemaakt voor de nabije toekomst en de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Het wordt allemaal slechter en Nederland gaat er aan!

Het geluk en welzijn staan door deze boodschap onder druk door dit pessimisme, juist optimisme geeft perspectief en daarmee weer geluk en welzijn.


Zie hier de top 10 rijkste mensen in Europa 2021.


Geef een reactie